Podeli
ostrvo posao
Foto: The John Hinde Archive / Mary E / Mary Evans Picture Librar / Profimedia

Oni koji tragaju za boljim životom i boljim poslom na Irsku gledaju kao na hit destinaciju. Ta zemlja sada nudi posao iz snova, ali samo za pustolove koji će se usuditi da žive bez vaj-faja, struje i tople vode. Ljubavni par ili dvoje prijatelja biće smešteni na Velikom ostrvu Blasket besplatno, a baviće se ugostiteljstvom, uz pristojnu platu.

Veliko ostrvo Blasket, ostrvo uz istočnu obalu Irske, traga za parom ili dvoje prijatelja koji će na tom ostrvu živeti besplatno i baviti se ugostiteljstvom, naravno, uz pristojnu platu. Zvuči poznato? Gotovo isti oglas koji je kružio prošle godine u ovo vreme sigurno je zapao za oko svima onima koji su u potrazi za boljim i možda drugačijim uslovima života na hit destinaciji, Irskoj, pišu na sajtu 24sata.hr.

Prema pisanju The Irish Timesa, prošle godine je za ovaj oglas pristigao zaista veliki broj prijava, čak 42.000, pa će ove godine apliciranje za posao biti ograničeno. Evo šta oni brze ruke i s malo sreće mogu da očekuju ove godine.

Uslovi robinzonskog turizma

Dakle, supružnici, dečko i devojka ili dvoje prijatelja biće zaduženi za vođenje četiri gostinske kuće i kafića u trajanju od šest meseci, od aprila do oktobra. Na ostrvu će imati besplatan smeštaj, ali će im nedostajati udobnosti na koje su navikli – Blasket nema bežični internet, električnu energiju, a kako su zalihe pitke vode ograničene, budućim radnicima se savetuje da se snabdeju vodom pre dolaska na ostrvo.

U oglasu za ovaj sezonski posao se ne navodi tačna visina plate, ali irski mediji pretpostavljaju da je više nego pristojna. Oglas se može pronaći na Tviteru turističke zajednice.

En i Bojn prošlogodišnji srećnici

Budućim radnicima na ostrvu sigurno će pomoći i iskustvo dablinskog bračnog para, Eni Birni i Eoina Bojla, srećnika koji su za ovaj posao bili izabrani 2020. Zbog pandemije, piše Insider, par se na Blasket preselio u junu prošle godine.

Pročitajte još:

“Rekla bih da smo razmišljali punih 10 ili 15 sekundi pre nego što smo rekli – da, učinićemo to!”, ispričala je En.

Uprkos izazovima hladnog tuširanja ili obavljanja kućnih poslova bez električne energije, En je navela da je ostrvo postalo njihov svemir. Dan im je počinjao u devet sati, a svakodnevni zadaci uključivali su pripremu vikendica za goste, dok je kafić zbog pandemije ostao zatvoren. U 14 sati obično bi dočekali goste i odvodili ih u njihove sobe, a zatim im donosili potrepštine za ugodan smeštaj: čistu posteljinu, ugalj i hranu.

Kada bi završili s obavezama, En i Eoin vreme su provodili u pešačenju, kupanju ili uživanju u šolji čaja uz spektakularan pogled. Veliko ostrvo Blasket je najveće u skupu ostrva Blasketi na zapadnoj obali Irske, udaljeno svega nekoliko kilometara od kopna. Krajolik mu je pomalo divlji, brdovit i neravan zbog čega i nije mnogo naseljen – kroz istoriju je najviše imalo 160 stanovnika.

Prijave za konkurs traju do 22. januara. Navala je ogromna, pa oni koji ne stignu da se prijave na vreme, drugu šansu imaju u sledećem krugu za narednu godinu.

*

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar