Hotel s nula zvezdica
Foto: Atelier für Sonderaufgaben / Null Stern / Ferrari / Profimedia

Luksuz. Šta vam je prva asocijacija na tu reč kad se pomene hotel? Pet zvezdica, verovatno. Ipak, Švajcarci imaju keca u rukavu - hotel s nula zvezdica koji je bio toliki hit da sad dobija i svoj "nastavak".

Null Stern hotel zapravo je delo dvojice braće, konceptualnih umetnika Franka i Patrika Riklina koji su ovim projektom želeli da pošalju poruku o prirodnim lepotama švajcarskih Alpa, ali na jedan malo drugačiji način. Malo više.

Sam naziv znači bukvalno „nula zvezdica“, a sobe u ovom „hotelu“ nemaju ni prozore, ni vrata, pa ni krov.

Ovo zdanje otvoreno je još 2016. i imalo je na raspolaganju nekoliko soba, odnosno apartmana – Schwendi, Stump i Burst, koji su se nalazili na oko 1.200 metara nadmorske visine u kantonu Sen Galen. Međutim, možda reč „sobe“ nije najsrećniji izbor s obzirom na to da su u pitanju postolja s bračnim krevetom i uz to noćnim ormarićima usred planinske divljine.

Možda ćete primetiti da ovoj slici nedostaje bar toalet, ali za one koji su odsedali u ovom jedinstvenom luksuzu, u neposrednoj blizini su imali kolibu s toaletom, ali i batler koji im je bio na raspolaganju.

Jedna noć za ovu avanturu koštala je nešto više od 200 evra, a lista čekanja je bila ogromna.

Null Stern hotel trenutno ne posluje, ali se za ovo leto priprema svojevrsni spin-off hotel sa sobama bez krova i zidova koji će obuhvatiti još veći broj lokacija u Švajcarskoj. Zvaće se Zero Real Estate.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram