Gde sve Srbi od 1. jula mogu na more

Putovanja 26. jun. 202013:52 > 14:0414 komentara
Podeli:
Španija
Foto: Josep LAGO / AFP / Profimedia

Kad su putovanja u pitanju, ceo jun je prilično neizvestan i svakodnevno žse pojavljuju različite informacije o tome gde se može otići na more. Srpski turisti su uglavnom sopstvenim prevozom uspevali da stignu do Grčke, ali će od prvog jula lista zemalja u kojima ćemo moći da letujemo biće znatno šira.

Trenutno se automobilom ili autobusom može otići u Grčku, Hrvati su nam ograničili ulazak u tu zemlju, a Crna Gora ponovo odlučuje koje zemlje će staviti na povlašćeni spisak, a koje izbaciti.

U Hrvatsku zapravo možete da uđete ali uz obaveznu samoizolaciju od 14 dana, pa je onima kojima odmor traje 10 dana Jadransko more i dalje nemoguća misija.

Turističke agencije za sad u ponudi imaju letovanje u Grčkoj, Turskoj, Egiptu, Španiji, Bugarskoj.

Pročitajte još:

„Od prvog jula kada kreće prvi čarter za Skijatos, postepeno se otvaraju i druge destinacije sa čarter aranžmanima -Turska, Egipat, Španija, to jest Majorka, tu su u i grčka ostrva Krit, Krf, Rodos, Kefalonija. Hotelijeri su pritom snizili cene za rane bukinge, do 30. juna, a najveća razlika u cenama u odnosu na prošlu godinu je vidljiva u Turskoj“, kažu za naš portal u agenciji Big Blue.

Egipat i Turska dosta jeftiniji

U agenciji „Ponte“ su nam rekli da su cene u hotelima u Egiptu ove godine pale i do 50 odsto, pa tako aranžmani koji su prošle godine koštali 1.500 evra, sad mogu da se nađu za 750.

Bugarska

I Bugarska je jedna od opcija, sa svojim letovalištima Sunčev breg, Zlatni pjasci, Nesebarom, a aktuelni su i popusti od 30 do 40 odsto za tamošnje hotele.

Neum

Telefoni ugostitelja i vlasnika apartmana u Neumu, jedinom bosanskohercegovačkom gradu na moru ovih dana su se usijali, a svi kapaciteti su popunjeni, dok se od ponedelja otvaraju preostali veliki hoteli. Lokalci savetuju Srbima koji žele da letuju u Neumu da obavezno rezervišu mesto jer se slobodna soba teško pronalazi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar