cene grčka
Foto: Privatna arhiva

Pileći file 8,5 evra.

Olga Jović, koja 12 godina ide na more u Grčku u maju, za Novu priča kakve su trenutno cene u ovom popularnom letovalištu.

Foto: Privatna arhiva

„Na glavnoj ulici Pefkohorija porcija pomfrita, musaka, velika pita giros, veliko točeno pivo – 16 evra. Takođe, mi smo pre neki dan bili u Haniotiju i tu su starter-prepečen hleb sa maslinovim uljem, brancin sa salatom i pomfritom i dve čaše vina, plus slatkiš 30 evra“, kaže Olga.

Foto: Privatna arhiva

Kako se vidi iz fotografija menija koje nam je Olga poslala, ostale cene izgledaju otprlike ovako: svinjski odrezak je 8,5 evra, pileći file takođe 8,5 evra, musaka je 7,5 evra, pileća supa 6 evra, lignje na žaru 13,5 evra.

Foto: Privatna arhiva

Naša sagovornica priča i zašto godinama maj provod u Pefkohoriju.

Foto: Privatna arhiva

Pročitajte još:

„U početku smo menjali mesta, a onda smo se opredelili za Pefkohori. Tamo idemo isključivo u maju, a onda kasnije u toku leta odlazimo na druge destinacije, takođe u Grčkoj. Pefkohori je preslatko mesto, ima divne plaže, prelepo more, ljubazne domaćine, odlično snabdevanje…. A to su svi preduslovi za pravi odmor.“

Foto: Privatna arhiva

Olga govori i kakvo je vreme dole i može li da se kupa.

Foto: Privatna arhiva

„Temperatura vazduha ne prelazi 28°C. More je sveže, ali se brzo organizam adaptira. Mi se kupamo na prelepoj plaži hotela. Tu su, uz minimum jedno piće, ležaljke na raspolaganju ceo dan.“

Foto: Privatna arhiva

Kaže i kako se cene generalno u restoranima, kao i u samoposlugama nisu mnogo menjale od 2019.

Foto: Privatna arhiva

„Primećujemo da su domaćini dve godine pandemije bez turista iskoristili da doteraju i urede sve što je moglo da se sredi“, kaže Olga i dodaje da je more u maju čisto uživanje jer je tada mir, plaže su prazne i uredne, a temperature vazduha i mora prijatne.

Foto: Privatna arhiva

BONUS VIDEO: Najlepša jezera Srbije

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare