Foto:Shutterstock

Nusa Penida je ostrvce smešteno tik do puno poznatijeg indonežanskog "komšije", Balija. Ali, to ne znači da ga treba preskočiti. Naprotiv, reč je o pravom malom biseru na kom ćete pronaći jednu od najlepših plaža Indonezije.

Nusa Penidu odlikuju prekrasne plaže i očuvana priroda, stoga ne čudi što ga zovu najegzotičnijim u susedstvu Balija, piše Pun kufer.

Kamene formacije i stari hramovi krase njegove obale i unutrašnjost. Ostrvo krije i Dijamantsku plažu, jednu od najlepših na svetu.

Naprosto se ne zna odakle je lepši pogled: s vrha litica ili s bele peščane plaže okružene tirkiznim morem, zaštićene stenama.

Pročitajte još:

S vrha do same plaže vode stepenice isklesane u kamenu, a iznad njih se nadvijaja ogromne stene i kraljevske palme.

Mnogi pretpostavljaju da je svoje ime dobila po ogromnoj steni koja viri iz mora, a ima oblik dijamanta. Ili jer je jednostavno lepa kao dijamant.

Postoji mogućnost da ne budete sami, ali ne mislimo na turiste. Ovde obitavaju i velike kornjače pa ćete imati i slatko društvo kojem će trebati pola sata da stigne do vas.

Ipak, postoji kvaka. Plaža koju svako želi imati na svojim fotografijama i Instagramu ipak će poslužiti samo za to i sunčanje.

Naime, u moru vladaju prilično snažne struje, pa se plivanje preporučuje samo boljim plivačima ili u plićem delu kada je nivo mora niži.

***

Bonus video: Stopića pećina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram