Foto: Shutterstock

Grci se spremaju za vrelu turističku sezonu, opuštaju mere, a popularna letovališta već bukiraju i putnici iz Australije, Amerike, Kanade... Ipak, za one koji budu želeli da izbegnu gužve i osete Grčku na drugačiji način, neka ostrva turisti još nisu skroz "provalili".

Kitera

Kitira Foto: Shutterstock

Kitera je jedno od najizolovanijih grčkih ostrva, a turizam je prilično nerazvijen, tako da ćete sigurno pronaći mir i tišinu, ali i prilike za avanture u divljoj prirodi. Najpoznatije plaže su Lagkada — nagrađena „Plavom zastavom“ zbog svojih azurnih voda — Kalami i Palaiopi, gde je, prema drevnom mitu, rođena Afrodita, boginja lepote.

Naksos

Naksos Foto: Shutterstock

Na najzelenijem ostrvu Kiklada možete kombinovati i opušten i avanturistički odmor. Plaže su duge, sa zlatnim peskom i kristalnom vodom, nikad nije gužva i sjajne su za adrenalinske sportove, a Naksos je i odlično mesto za gurmane, te za ljubitelje istorijskih misterija.

Itaka

Itaka Foto: Shutterstock

Pročitajte još:

Sa svojim smaragdnim vodama i nestvarno lepim plažama, Itaka je bila dom za kojim je Odisej žudeo – i dan danas, Itaka simbolizuje nostalgiju, povratak u utočište i ispunjenje životnih ciljeva.

Možda turisti ne dolaze u velikom broju, ali ostrvo je velika inspiracija za pop umetnike – u čuvenoj vili Šinos su idilu našli Madona, The Beach Boys, ekipa mjuzikla „Mamma Mia“…

Karpatos

Karpatos Foto: Shutterstock

Između Krita i Rodosa nalazi se Karpatos, ostrvo poznato po beskrajnim egzotičnim peščanim plažama, koje su uglavnom prazne, kao i po živopisnim selima. Za avanturiste bi posebno bilo interesantno srednjovekovno selo Olimpos, u kojem kao da je vreme stalo.

Samotraka

Samotraka Foto: Shutterstock

Samotraka je mesto za planinare, istraživače, avanturiste koji će se zaljubiti u njene vodopade i vrhove – a s najvišeg je, po predanju, i sam Posejdon posmatrao Bitku za Troju. Najpoznatije plaže su Pakia Ammos, Kipos i Valtos.

Lihadonizija

Likadonisija Foto: Shutterstock

Nedaleko od ostrva Evia nalaze se „grčki Bahami“ – Lihadonizia je egzotični raj „razbacan“ po malim vulkjanskim ostrvima. Ostrva nisu naseljena što destinaciju čini još atraktivnijom.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare