Šok cena kafe na hrvatskom primorju: „Ovako čuvate sezonu?!“

Putovanja 12. avg. 202011:2631 komentara
Podeli:
kafić; Hrvatska
Foto: Peter Forsberg / Alamy / Alamy / Profimedia

Turistička sezona u Hrvatskoj teško je pogođena pandemijom koronavirusa, pa su ugostitelji izgleda rešili da dignu cene u nebesa.

Verovatno biste se šokirali kada bi vam za dve kafe sa mlekom stigao račun od preko 700 dinara. Upravo to su doživeli gosti jednog ugostiteljskog objekta na Korčuli.

Fejsbuk stranica „Dnevna doza prosječnog Dalmatinca“ objavila je fotografiju računa na kojem se vidi da su dve kafe s mlekom plaćene 46 kuna (732 dinara). Uz objavu je napisana napomena kako nije reč o kafiću u Dubrovniku, piše „Večernji„.

Dvi kave s mlikon ?#nijedubrovnik

Posted by Dnevna doza prosječnog Dalmatinca on Недеља, 09. август 2020.

Brzo je „Dalmatinski portal“ saznao da je reč o kafiću na Korčuli. Ovo hrvatsko ostrvo je poznato kao destinacija koja inače nije baš jeftina, ali nenormalni račun za dve kafe iznenadio je goste koji tamo svake godine letuju.

„Dok neki čine sve kako bi od sezone spasili što se spasiti da, nečijoj bahatosti po pitanju dizanja cena nema kraja pa ćete tako u jednom, za mene, sasvim običnom kafiću u Korčuli za dve kafe s mlekom izdvojiti 46 kuna. Cena kao na Stradunu, a lokacija i stepen elitnosti sasvim običan. Šok bi se možda lakše podneo uz onu standardnu čašu vode koja se posluži uz kafu, ali ovog puta nije je bilo“, požalio se gost lokala.

Pročitajte još:

Ipak, gost je priznao da nisu pogledali cenovnik pre naručivanja kafe.

Novinari dalmatinskog portala kontaktirali su lokal koji je izdao račun. Javila im se žena na recepciji koja ne govori baš najbolje hrvatski jezik, što ih je navelo da pomisle kako su ove cene ipak bile predviđene za strane goste. Kada su joj novinari objasnili zašto su gosti bili šokirani računom, imala je spreman odgovor.

„Pođite u Dubrovnik, tamo ćete je platiti 50 kuna“, rekla im je.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar