Grčka za 27 evra
Grčka za 27 evra; Foto: Nicolas Economou/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Na nekim luksuznim plažama je potrebno potrošiti i preko 120 evra za set ležaljki.

Bliži se vreme letnjih odmora i mnogi će se uputiti na omiljenu destinaciju srpskih turista – u Grčku. Kako bismo vam pomogli pri organizaciji letovanja i pripremanju budžeta, proverili smo kako se kreću cene ležaljiki po popularnim turističkim destinacijama u Grčkoj.

Uzmite u obzir da se cene često menjaju i da se čak u okviru jednog mesta razlikuju u zavisnosti od plaže, bara i datuma vaše posete. Takođe, niste u obavezi da koristite plažni nameštaj jer većina plaža ima i odvojeni deo na kom možete postaviti vaš suncobran, peškir i ostalu opremu za plažu.

Halkidiki je jedna od oblasti gde ima mnogo plaža na kojima se upotreba plažnog mobilijara uz poručeno piće ne doplaćuje, naravno uz izuzetak onih najpopularnijih i najatraktivnijih plaža, piše Grčka info.

Tako da možemo da izvučemo neki prosek cena od 5-10 evra.

Tasos plaza Grcka
Plaža na Tasosu u Grčkoj Foto:Shutterstock

Najjeftinija plaža na Kasandri i u centralnom delu Halkidikija je Nea Flogita jer se na njoj uz naručeno piće od 3 evra na korišćenje dobija komplet od tri ležaljke, suncobrana, stola i stolice, ali nije moguće napuštanje i vraćanje na plažu, odnosno nema ostavljanja peškira i čuvanja mesta.

Najskuplje na Halkidikiju bi vas izašla poseta plaži Bar Achinos gde bi vas set ležaljki koštao između 20 i 25 evra.

Na Sitoniji se na popularnim plažama naplaćuju i tokom septembra, a retko gde se dobijaju uz konzumaciju pića.

Najjetinije ćete proći u Neos Marmarasu, na Paradiso Beach i gradskoj plaži gde se setim sa ležaljkama i suncobranima dobija uz cenu pića koja je između 3 i 5 evra, a najskuplje biste prošli na Logomandri gde biste platili ulaz 25 evra.

Oko solunske regije cene ležaljki se kreću od 2 evra na Asprovalti do 7 evra na Stavrosu koliko košta par ležaljki uz piće uvećini barova tokom cele sezone.

Na Tasosu turisti procenjuju da se na oko 80% plaža ležaljke dobijaju na korišćenje uz poručeno piće i cene se kreću od 5 do 10 evra u zavisnosti od plaže na kojoj se nalazite.

Na nekim skupljim plažama se cene za set kreću i do 30 evra, a na nekim je uz ležaljke obavezan i ručak u restoranu.

Paralija, Grčka, more, plaža
Foto: Shutterstock/stefan dzalev

Na Lefkadi je okvirna cena ležaljki i suncobrana, van najekskluzivnijih plaža, od 6 do 8 evra za set, a turisti prenose da im se dešavalo da im ležaljke uopšte ne naplate.

One malo skuplje plaže imaju cene do 30 evra za set ležaljki i suncobran, a na nekima se uz to dobija i gratis piće u vrednosti, piše na sajtu Grckainfo.

***

Bonus video: Najlepše plaže

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare