Ako ponovo počne s onim čuvenim - eto, opet im ništa ne valja, imam da mu poručim jednu stvar.

Kaže predsednik da njegova savetnica Suzana Vasiljević voli lepo da se obuče, kao i da skupe torbe koje voli da nosi ima zahvaljujući tome što je bila udata za bogatog muškarca. Nije ih zaradila znači. Kaže i da je mnogo vredna, baš kao i njegova spoljnopolitička savetnica Tatjana Jović, takođe vlasnica skupe tašne, koja je isto bila u braku sa „čovekom koji je bio imućan u inostranstvu“.

Predsednik ne bi baš morao da komentariše svaki modni izbor svojih saradnica niti da li su bile udate za bogate muškarce. Bilo bi lepo da svaka vredna žena u ovoj zemlji ima priliku da zaradi sebi torbu od par hiljada evra. Ili makar od 185, koliko je rekao da košta torbica Tatjane Jović. Bilo bi lepo i da predsednik države ne promoviše ideju o tome da samo žena koja se dobro uda može fino da se obuče. A ako ponovo počne s onim čuvenim – eto, opet im ništa ne valja, imam da mu poručim jednu stvar.

Ne bi bio nikakav problem predsedniče što vaše političke istomišljenice i saradnice nose skupe torbe koje su same kupile, od plate, da ste svojom politikom i nekim drugim ženama omogućili da makar kupe 100 grama pršuta umesto onog vašeg parizera. Ja evo nemam bogatog bivšeg ni bogatog sadašnjeg muža, očigledno je da sam bila gluplja od vaših savetnica, iz inostranstva sam se vratila u Srbiju uzdajući se da ću svojim radom i ekspertizom moći normalno da živim. Sad moram da vas pitam – imam jedno dete i treba da mu kupim patike. Imate li savet kako da mu kupim patike od plate ako nisam aktivna članica vaše stranke? Imam za pertlu, jednu, ostalo sam mislila na čekove jer ne može ići bos. Eto, kad bi bilo koja zaposlena žena u Srbiji mogla detetu da kupi bedne patike bez problema, ali tako da ne budu gladni sledeći mesec, niko ne bi gledao koliko koštaju torbe vaših saradnica. A ako mi kažete da mi niko nije kriv što se nisam „bogato“ udala, ja ću vam odgovoriti – nisu me mama i tata tako naučili, sram vas bilo.

P.S. I ne, ona torba ne košta 185 evra, iako sam sigurna da se i u modu razumete.

***