Foto.Davor Puklavec/PIXSELL

Severina je ovih dana krenula u ozbiljnu bitku za pravo žene na pobačaj - između ostalog i direktno odgovarajući na komentare koji su ispratili njenu objavu na Instagramu.

Severina je na svojoj Instagram stranici podelila video u kojem je pozvala na potpisivanje inicijative My Voice My Choice.

„Dogovaraju li se politike bez žena, koje se tiču žena? U Hrvatskoj je i sada prekid trudnoće na papiru dopušten, a u stvarnosti se ne provodi u većini bolnica i plaća se.
Baš zbog toga, a vodeći računa kakav svijet ostavljamo djevojčicama, stavila sam svoj potpis na europsku građansku inicijativu @myvoicemychoiceorg, koja se zalaže da se svakoj stanovnici Europske unije osigura pravo na dostupan i siguran pobačaj“, istakla je pevačica.

View this post on Instagram

A post shared by Severina (@severina)

Usledila je lavina komentara, a sad se i po drugim mrežama dele Severinini odgovori na one u kojima se osuđuje abortus. Zanimljivo, one najoštrije potpisuju žene potvrđujući da je često „žena ženi vuk“.

Tako je jedna opisala navodnu situaciju gde je ženi koja je želela pobačaj jeć ima već dete od 5 godina, a drugo ne želi, doktor rekao: Pa dobro, ubijte to dete od 5 godina, a ovo ostavite u životu“. Severina je imala dodatak: „Vidiš ti dotura… Mogao ju je savetovati da i sebe ubije. I ona je nečije dete“.

Pročitajte još:

Drugoj, koja je „konstatovala“ da „žene danas uzimaju pobačaj kao prdež“, objasnila je: „Društvo ženu tretira kao prdež“.

Ženi koja je opomenula „svaku koja želi na pobačaj“ da je pre trebalo da misli i da uzme pilulu, poredeći neželjenu trudnoću sa zuboboljom, odgovorila je: „Svaki muškarac koji ne želi pobačaj nek se podveže. Za taj malen korak za žene, a velik za čovečanstvo nema priziva savesti. Bog je velik“.

Inače, ovo nijue prvi put da je Seve ušla u raspravu s fanovima zbog abortusa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare