Foto: Privatna arhiva

Učestvujte i vi!

Udruženje KROKODIL je uoči praznika organizovalo lepu akciju u Institutu za majku i dete – poklonili su jelku Ljilji, divnoj vaspitačice ove institucije koja je zadužena za igru s decom.

„Ljilja je vaspitačica. Više od dvadeset godina Ljilja radi na odeljenju abdominalne hirurgije i urologije na Institutu za majku i dete. Njen posao je da se igra s dečicom koja se nalaze na postoperativnom lečenju a radno mesto mali prostor u okviru kuhinje od koga je napravila mini školicu, igraonicu… Priznala nam je kako godinama krpe nekoliko novogodišnjih jelki i kako sanja da ode u penziju a da na odeljenju ostavi pravu, veliku jelku. „Visoookuuuu kao u filmovima!“, kazala je podižući ruke iznad glave. Danas smo Ljilji isporučili jelku od 2.4 m a ona će je već sutra kititi zajedno s dečicom koja se nalaze na odeljenju“, objavili su na Tviteru.

Iz udruženja KROKODIL najavili su i da će Institutu za majku i dete uskoro pokloniti i 40 novih jastuka.

Inaeč, u subotu 24. decembra tradicionalno će biti organizovan Prednovogodišnji Humanitarni Dan u KROKODILovom Centru (Karađorđeva 43, Ulaz s Malih stepenica) kako bi se podržali mali heroji koji se nalaze na Institutu za neonatologiju i Institutu za majku i dete i uz pomoć skromnog doprinosa im omogućili da dobiju ono što im je najpotrebnije.

Pročitajte još:

„Učestvujte u humanitarnoj trci i uz toplu supicu slušajte predavanje nakon nje, počastite nekoga humanitarnim ručkom ili jednostavno dođite na kafu i kolače i uživajte u mini koncertu, tomboli i licitaciji umetničkih radova autora koji su izlagali u KROKODILovom Centru. Ove godine prikupljamo sredstva za 50 jastuka, 50 prekrivača sa posteljinom, ali i za 5 infuzionih pumpi i dva monitora. Pozivamo vas da nam se pridružite 24. decembra ili da jednostavno učestvujete u našoj humanitarnoj kampanji putem donacija“, napisali su na svom sajtu.

***
BONUS VIDEO: Institut za majku i dete