Zlatibor prazno jezero
Zlatibor prazno jezero Foto:Slavica Panić/Nova.rs

Nekad i sad.

Da li mislite da je Zlatibor previše postao grad i polako gubi njegovu prepoznatljivu čar? Koja godina vam se najviše dopada?

Uz ta pitanja objavljena je nedavno na Instagramu fotografija koja pokazuje kako se jezero na Zlatiboru menjalo s godinama.

I odmah je ovaj prizor privukao veliku pažnju.

Kako se vidi, daleke 1980. jezero je bilo okruženo – prirodom, sa tek pokojom građevinom pored.

Dvadeset godina kasnije – sasvim drugačija slika. Jezero uveliko okružuju restorani i kuće, a zelenila skoro da nema, sem malo drveća.

Danas je ovaj deo Zlatibora još više uzbanizovan i tome kao da nema kraja.

Pročitajte još:

Zato i ne čudi što mnogi komentarišu kako je nekad bilo mnogo lepše.

„Sad ko vašariste između zgradetina i kućetina…“

„Zlatibor – Budva u planini.“

„Zlatibor kao i ostale planine su samo planine pod navodnicima.“

„Jezero je bilo 1980. a sada… Zlatibor je izgubio lepotu turbo gradnjom koja nije usklađena sa prirodnim okruženjem… Umesto da gradimo, a očuvamo prirodu, kod nas se samo uništava zbog profita i mondenskih gostiju jer običan narod sa svojim ‘dobrim’ primanjima to može samo da gleda i žali gde je ona priroda… Sad i Divčibare tako ruže kao i još mnogo toga po našoj lepoj prirodi Srbije. Jeftinije je otići u pojedine planinske centre u Evropi nego na naše ‘uređene’ planine, a propagiramo – upoznajte lepote naše lepe Srbije. Nisam protiv gradnje, ali to treba uklopiti u prostor gde se gradi, kao i graditi od prirodnih materijala. Beton uništi sve zelenilo.“

BONUS VIDEO: Zlatibor Izgradnja