Kianu Rivs
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Da bi neko bio alfa muškarac, on navodno mora da bude pun samopouzdanja i želje za isticanjem. Ovakve osobe vole da budu na vrhu hijerarhije, zbog čega privlače veliku pažnju i pripadnika ženskog i pripadnika muškog pola.

Nasuprot njima stoje tzv. beta muškarci, koji prihvataju liderstvo alfi i bez pogovora se povinuju tuđim željama, prenosi City magazin. Postoji, međutim, još jedna grupa muškaraca, a to su sigme. Muškarci ovog tipa su veoma samostalni i oni ne traže konstantnu validaciju od strane drugih ljudi.

Oni su puni samopouzdanja, ali nisu arogantni. Uglavnom su smireni i delimično introvertni. Za razliku od alfi, koje su takođe pune samopouzdanja, sigme ne žele da se nađu na vrhu tuđe piramide. Oni radije biraju svoj put i žive u skladu sa svojim ubeđenjima.

Pročitajte još:

Sigme su tajnovite i ne otvaraju se lako drugima. Glavno im je da održe svoj unutrašnji mir i veoma su oprezni kada biraju s kim će da se druže. Na nekom nivou oni su vukovi samotnjaci, koji ne vole nametnuta pravila, konformizam i idolopoklonstvo.

Baš zbog toga što ne otkrivaju puno o sebi, oni su donekle misteriozni za pripadnice ženskog pola, što je kvalitet koji mnoge od njih smatraju privlačnim. Po pravilu su inteligentne i nezavisne osobe, a poznato je da su žene „slabe“ i na takve muškarce.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar