Parovi koji zajedno piju ostaju duže zajedno

Ljubav i seks 05. apr. 202122:23
Podeli:
Par, alkohol, veza
Foto: Shutterstock

Ideš s partnerom na večeru ili nalazite sa prijateljima u kafiću? Da li oboje pijete oboje alkohol ili tvoj partner naručuje jedno alkoholno piće za drugim, dok ti celo veče pijuckaš čaj ili vodu? Naučnici sa Univerziteta u Mičingenu otkrili su da navike vezane za konzumaciju alkoholnih pića partnera značajno utiču na zadovoljstvo u vezi.

U istraživanju je učestvovalo 2.767 bračnih parova koji su govorili o svojim navikama – koliko često piju alkohol i koliko su zadovoljni svojom vezom, piše portal miss7.

Povezane vesti:

Rezultat: ako su obe partnera sklona kojoj čašici alkohola, ili oba ne uopšte ne piju, bili su zadovoljniji brakom od parova kod kojih samo jedan partner pije. Istraživanje je pokazalo da posebno negativno deluje na brak kada žena pije a suprug ne.

Istraživači naglašavaju da parovi ne bi trebalo da menjaju svoje navike kad je u pitanju konzumacija alkohola u nadi da će popraviti vezu.

Ali, ako je tvoj dragi nije sklon tome da redovno pije alkohol, trebalo bi i ti da se tako da se ponašaš – kako bi se maksimalno smanjio potencijal za konflikte.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar