Čarli Čaplin
Foto: akg-images / AKG / Profimedia

Skoro svaki početak zaljubljivanja donosi i osećaj leptirića u stomaku, a onda kad veza već dobije staž, oni nestaju. Šta se zapravo dešava kad umire krila?

Elo je bila u vezi pet godina i na najlepši način je objasnila kako se osećanja u vezi menjaju što si duže s partnerom. Prenosimo njen post sa Tumblra.

Pročitajte još:

„U vezi sam pet godina. Vidim dosta objava ljudi koji misle da je veza kada zauvek imaš leptiriće u stomaku, srce im ubrzano kuca kada on uđe u prostoriju, maze se svako veče, isprepletanih nogu i toliko bi bili srećni što žive zajedno da bi spavali na bračnom krevetu jedno pored, drugog svake noći.

A nije stvarno tako, bar meni nije.

Prestaneš da osećaš leptiriće kada živite zajedno. Srce ti ne ubrzava kada ga vidiš, umesto toga sve se smiri. Kada si u prostoriji sa njim osećaš se mirno i sigurno. Kada ga maziš osećaš da ti srce kuca polako, i slušanje njegovog srca ti je prijatno. Nije više kao na rolerkosteru, osećaš da si kod kuće.

Ne spavate isprepletani svake noći, sa nogama uvučenim među njegove tako jako da ti je teško da odrediš gde počinju tvoje, a gde se završavaju njegove.

Umesto toga spavate udobno, jedno pored drugog, ponekada ste okrenuti na različite strane. Ali svako veče se povlačiš unazad na krevetu i naletiš na njega. Zbiješ se uz njegovu ruku. Ima noći kada me moj dečko u snu traži i privuče me k sebi, kao dete medu, kao da sam mu uteha.

Pre nego što svane, dok je svet plav i vidiš kroz spuštene kapke, uvučeš mu se u grudi i udahneš njegov miris pre nego što se vratiš snu.

Poljupci nisu više uvek romantični i strastveni. Ali u njima je sada mnogo više toga. Tu su hladni poljupci kada leti jedete sladoled, lepljivi poljupci uz jutarnje palačinke. Tu su „sad idem“ poljupci i oni „još jedan poljubac pre nego odem“. Tu su uspavani jutarnji poljupci pre posla, kada zaboraviš na alarm, umesto toga on spusti svoje usne na tvoje i to te uvede u dan.

Tu su poljupci pre spavanja, oni koje dobiješ jer si tako divna prema životinjama, i oni „tako mi je drago što sam sa tobom a ne sa nekim drugim“. Tu su brzinski poljupci dok kupujemo namirnice, kada je glasno i gravitacija vas vuče jedno ka drugom, kada umesto da imaš svoj prostor i on svoj prostor imate zajednički, pa se priljubiš uz njega da biste zajedno zauzeli manje prostora.

Ne šaljete jedno drugom stalno ljubavne poruke kao nekad, jer sada ti je to dato i brzo ste uplovili u šale o životu koji ste zajedno izgradili. Delite iste poglede na ono što vas nervira kada ste napolju, vaš mali svet protiv onog spolja.

Veze nisu uvek bajka. Nisu uvek vatromet i varnice, bar posle početka.

Ipak, one su miran ritam i zvuk ljubavi i brige. Toplo i prijatno se ne osećaš zbog vatre u duši, već u srcu. Ona te udobno uvlači u san.

To je ono što ja volim“, napisala je Elo.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar