Foto: Printscreen/TikTok/ivebentraveling

Tiktoker iz Sijetla, kojem su dosadile sve veće cene kirije i namirnica, odlučio je da sazna da li bi bilo jeftinije živeti u all inclusive odmaralištu.

Ben Kinan je dobio priliku da proveri šta mu se više isplati nakon što je Expedia primetila njegov post o tome na TikTok-u i kompenzovala njegove troškove.

Vloger je dokumentovao svoj višemesečni boravak u odmaralištu Ocean Riviera Paradise u Meksiku (Playa del Carmen).

Tokom 27 dana, postavljao je video zapise koji prikazuju njegove dnevne i procenjene troškove, prateći njegovu rutinu od ponedeljka do petka kako bi uporedio sa svojim redovnim životom. Čak je njegova hotelska soba imala istu kvadraturu kao i njegov stan u Sijetlu.

Troškovi su uključivali smeštaj, hranu, piće, događaje, članstvo u teretani…

Kinan je procenio da bi u normalnom životu trošio oko 4.100 dolara mesečno – 2.300 dolara za iznajmljivanje stana, 200 dolara za komunalije, 270 dolara za automobil, prenosi Daily Mail.

S druge strane, Kinanov ukupni trošak u odmaralištu bez avionskih karata bio je 4.900 dolara. Međutim, on je sugerisao da se može i uštedeti ako rezervišete unapred i u tom slučaju moglo bi da se ispostavi da je razlika vrlo mala.

Pročitajte još:

„Ako gledate direktno na papiru, ono što sam platio je bilo 800 dolara skuplje za život u Meksiku“, rekao je. „Ipak, moj aranžman je bio u poslednjem trenutku, da sam rezervisao ranije, uštedeo bih dodatnih 400 dolara“.

Takođe je naglasio prednosti boravka u odmaralištu, kao što su događaji, bazen, posluga u sobi i održavanje.

„Meni nije bilo jeftinije, ali ne mogu da kažem da li bi vama bilo jeftinije ili ne“, zaključio je.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare