Vapaj zatočene princeze: U zatvoru ću umreti

Lifestyle 18. apr. 202009:00
Podeli:
Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS

Saudijska princeza Basma bint Saud, koja je javnosti godinama poznata po želji za promenama u Saudijskoj Arabiji i zalaganju za prava žena, nalazi se u zatvoru u koji je smestio njen ujak kralj Salman.

Princeza je objavila apel na tviteru u kojem traži svom ujaku, kralju Salmanu da je oslobodi iz zatvora al-Hair. Ona navodi da je bez osnova drže zatvorenu i da joj se zdravlje pogoršava i moli da njen slučaj „razmotri i da je puste jer nije učinila ništa loše.“

Za sada saudijski zvaničnici nisu dali komentar o tome zašto je princeza zatvorena i da li će biti oslobođena.

Pročitajte još:

Princeza Basma (56) je najmlađa ćerka kralja Sauda koji je vladao Saudijskom Arabijom od 1953. do 1964. Godinama se bavila humanitarnim radom i zalagala se za ustavne reforme. Prošle godine su se pojavile nepotvrđene informacije da je u kućnom pritvoru zajedno sa jednom od svojih ćerki. Deutsche Welle je tada citirao anonimni izvor koji je rekao da je zatočena jer je planirala da pobegne iz zemlje.

Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS

„Moje zdravlje se pogoršava i to toliko da bih mogla da umrem. Nisam dobila medicinsku negu niti odgovor na pisma koja sam poslala iz zatvora u Kraljevski sud. Oteli su me bez objašnjenja zajedno sa ćerkom i bacili u zatvor“, piše zatočena princeza.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram