Zašto dasku za sečenje treba držati u frižideru

Lifestyle 04. maj. 202114:30
Podeli:
Foto: Peter Muller / Cultura RF / Profimedia

U fižideru bi nam uvek dobro došlo još malo dodatnog prostora, bez obzira na njegovu veličinu, a naročito nakon veće nabavke namirnica. Ako vam treba još malo mesta, tu je genijalna ideja koja će vam to omogućiti.

Sve što će vam za to trebati jeste – daska za sečenje, pišu na sajtu Zadovoljna.hr.

Pročitajte još:

Naime, daska vam može poslužiti kao dodatna polica, a na taj način frižider će biti i pregledniji, pa vam ništa od hrane neće propasti.

Dasku za sečenje, recimo, možete jednostavno da položite na više prehrambene proizvode, poput zaliha mleka, i da na nju stavite manje i niže proizvode.

Nutricionistkinja i novinarka Heder Meklis, koja je osmislila taj trik, ima i pravilo da na tu „lažnu“ policu stavlja samo proizvode koje treba potrošiti što pre, jogurte kojima ističe rok trajanja, sveže iseckano voće ili povrće u plastičnim posudicama ili ostatke hrane koji mogu da stoje još najviše jedan dan.

Ako i ne kupujete odjednom veće zalihe mleka na koje možete da stavite dasku, i dalje se možete poslužiti ovom idejom. Jednostavno stavite dasku preko proizvoda koji su sličnog oblika, odnosno visine, recimo, preko nekoliko jogurta, posuda s ostacima hrane.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar