Meteorolog: Danas do 28 stepeni, pa naglo zahlađenje

Lifestyle 25. sep. 202108:56 > 17:13
Podeli:
vremenska prognoza
Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Vremenska prognoza za naredne dane govori da ćemo za vikend uživati u pravim letnjim temperaturama. Danas i sutra u Srbiji će temperatura ići i do 30 stepeni. Onda nam sledi pravi sunovrat jer će živa u termometru od ponedeljka u jutarnjim časovima biti niža za preko 15 stepeni, a i maksimalna dnevna će biti za desetak niža nego za vikend.

Kako navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, vremenska prognoza za vikend u Srbiji najavljuje vrlo toplo vreme, a ponegde, posebno na jugu zemlje, sutra i do 30 stepeni. Onda od ponedeljka stiže promena vremena.

Vremenska prognoza Izvor: RHMZ

I meteorolog Marko Čubrilo na Fejsbuku navodi da je pred nama nekoliko osetno toplijih dana. A onda sledi zahlađenje.

„Od ponedeljka uveče sledi novo pogoršanje uz povremenu kišu i pljuskove i umereno zahlađenje. Početkom oktobra verovatno suvo i umereno toplo, oko 4. 10. i relativno toplo, dok je zatim, posebno prema kraju prve dekade oktobra moguće jače zahlađenje“, navodi Čubrilo.

Vremenska prognoza Izvor: RHMZ

Naime, posle prvog, pravog, jesenjeg zahlađenja koje je najvišim planinama donelo i snežne padavine, pred nama je nova stabilizacija i otopljenje.

Vremenska prognoza Izvor: RHMZ

„U naredna tri, četiri dana preovlađivaće sunčano vreme. Za vikend će maksimalne temperature biti od +21 do +26, a ponegde i oko +28 stepeni Celzijusa. Toplo će biti i u ponedeljak tokom dana, ali će posle podne i uveče na zapadu, jugozapadu i severozapadau regiona uslediti naoblačenje koje će mestimično usloviti kišu ili grmljavinske pljuskove.“

U noći ka utorku, navodi Čubrilo, pogoršanje bi trebalo da zahvati središnje i severne predele, dok bi se u utorak tokom dana proširilo i nad ostali deo regiona.

„Uslediće i umereno zahlađenje, te će se maksimumi od utorka do narednog vikenda kretati u granicama proseka, od +14 do +21 stepen Celzijusa. Oko 1. 10. moguće je još jedno prolazno pogoršanje i kiša, a svakako bi već oko 2. 10. bilo suvo i toplo dok bi oko 04. 10. maksimumi mogli biti i oko +25 stepeni Celzijusa, što je znatno iznad proseka.“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

BONUS VIDEO: Šta nam se dešava dok spavamo

Komentari

Vaš komentar