(VIDEO) Svirka usred Beograda a nije korona žurka

Lifestyle 28. dec. 202012:36 > 12:48
Podeli:
Saksofon
Foto: Tennessee Witney / Alamy / Alamy / Profimedia

Žamor novobeogradske pijace ovih dana ima elegantniju muzičku pratnju - uz zvuke saksofona i neke evergrin melodije, čak se i kupovina sira i bundeve odvija sa stilom.

Zelena pijaca u Bloku 44 i dalje je jedno od retkih mesta usred Beograda gde je život i dalje normalan, ali ubrzava ritam u susret praznicima.

Pročitajte još:

Ima više ljudi nego inače, ali se nose maske i poštuje distanca, a svi deluju kao da su u posebnoj žurbi. Međutim, na zvuk saksofona zastaju i hvataju trenutak. Pod maskom im se lica razvlače u osmeh, a kupovinu nastavljaju možda jednako užurbano, ali pevušeći poznatu melodiju.

Tačno u centru pijace, na poziciji gde može da održi distancu, a s koje se zvuk pruža po celom prostoru, saksofonista je ove nedelje svirao „My way“ i nekim ljudima ulepšao dan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Kalaba (@a.kalaba)

Ok, fina muzika na beogradskim pijacama nije novitet, često i klasični muzičari znaju da iznenade građane izvođenjem u tom ambijentu. Međutim, u kontekstu kad je noćni život grada potpuno utihnuo pod merama zaštite od širenja koronavirusa – posebno je zadovoljstvo slušati „džez koncert“, makar na pijaci, nedeljom ujutru.

I možda ćemo morati da sačekamo otvaranje klubova i koncertnih prostora, ali muzika ne mora da stane. Svakako je treba čuti i na nekim drugim mestima.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar