Video koji otkriva šta psi rade kad ostanu sami

Lifestyle 07. mar. 202019:07
Podeli:
Pas
Pas; Foto: John Hopkins / Alamy / Alamy / Profimedia

Vlasnici pasa znaju koliko je teško ostaviti dugo ljubimca samog i kojom brzinom jure kući posle posla u napadima griže savesti. Jedan vlasnik je svom psu postavio GoPro kameru oko vrata da bi proverio šta se dešava.

„Moj drugar je dobio GoPro. Rešili smo da kameru stavimo na psa i vidimo šta radi kad odemo. Ovo je montirana verzija“, napisao je Majk u opisu videa koji je pogledalo skoro 22 miliona ljudi. Kada ga budete pogledali, sigurno će vam proraditi griža savest, pa smo probali da pronađemo odgovor na pitanje – kako se ponašati.

Stručnjaci i dreseri kažu da ne treba od izlaska iz kuće, na primer odlaska na posao, praviti dramu. Vaša anksioznost će preći na njih i to je nešto sa čim se veterinari često sreću. Pozdravite se sa ljubimcem pre nego što odete, ostavite mu svežu vodu i neku igračku i to je to.Takođe, kada dođete kući nemojte od toga praviti cirkus, koliko god ste oboje srećni što se vidite posle dugog dana. Pozdravite se i mazite posle otprilike pet minuta pošto stignete.

Pročitajte još:

Pre svega, važno je upamtiti i da su psi društvena bića. Ako ste ceo dan odsutni, priuštite mu dugu šetnju pre i posle posla. Ne samo da im je potrebna vežba, već i društvena interakcija, čak i ako samo prolazite pored drugih pasa ili ljudi na ulici.

U svakom slučaju 10 do 12 sati je previše, bez obzira na to kakve obaveze imate.

Čak i ako vaš pas ne pravi haos po kući i ne primećujete da je tužan, činjenica je da je on samo naučio da se nosi sa nečim što je potpunoo van njegove kontrole. Psi se adpatiraju na našu rutinu, ali to ne znači da ne pate.

Kada znate da ćete predugo biti odsutni, zamolite nekoga da prošeta vašeg ljubimca i da se poigra sa njim. Psi nisu igračke, a video s početka priče to najbolje pokazuje.