Pogledajte užasavajuć snimak padobranca koji se izvukao u poslednjem trenutku

Lifestyle 05. avg 202213:33 > 13:39
Podeli:
Foto: Jure Gasparic / Alamy / Alamy / Profimedia

"Ovo nije bio dan za umiranje".

Kevin Filip je leteo paraglajdingom u Organiji u Španiji, radeći ‘akro’ – disciplinu paraglajdinga u slobodnom stilu koja uključuje izvođenje manevara koji prkose gravitaciji.

Međutim, upao je u nevolju dok je izvodio trik, jer se zapetljao u kablove.

@espn He got tangled up in his parachute and was able save it at the last second 😳👏 @luizomesquita #skydiving ♬ original sound - ESPN

Da stvar bude još gora, kada je pokušao da oslobodi svoj prvi padobran, on nije uspeo da se aktivira zbog zamršenih kablova - što ga je još više ubrzalo ka zemlji.

Filip je u ponedeljak na Jutjubu objavio snimak – snimljen sa kamere od 360 stepeni na njegovom šlemu – svog iskustva bliske smrti, pokazujući kako se incident odvijao sa tačke gledišta tik iznad njegove glave.

Odvojeni video snimak, snimljen sa zemlje, takođe je pokazao koliko je brzo padao sa neba - i njegovu mahnitu borbu da se spase.

U opisu videa, on je na Jutjubu napisao da su njegovi problemi počeli kada je naišao na „jaku turbulenciju“ dok je pokušavao da izvede trik.

Dok je to činio, kablovi koji su ga pričvršćivali za paraglajder zapleli su se oko njega, zbog čega se krilo zgužvalo i vuklo iza njega kao vetrobran - dok je počeo da ubrzava prema tlu ispod.

Filip je pokrenuo svoj spasilački padobran da bi započeo spuštanje. Međutim, snimak pokazuje da njegov padobran nije uspeo da se razvije, već se samo vukao iznad zapetljanog krila.

Kako se tlo sve više približavalo, paraglajder je morao brzo da razmišlja. Uprkos vijugavim sajlama, uspeo je da dohvati svoj rezervni padobran.

Na snimku se vidi kako povlači narandžasti padobran od svog tela i raskida ga, puštajući ga u trenutku da se otvori iznad njega - nekoliko trenutaka pre nego što se srušio, srušio bi se na zemlju.

Na kraju je bezbedno sleteo u žbun.

„Poslednja šansa je bila da ručno otvoritim paket za spasavanje. Ovo nije bio dan za umiranje! Hvala!'

***

Bonus video: 105ogodišnji paraglajder

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar