Foto:Screenshot/RTS/Vesna Lalić/Nova.rs/Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

Sa padom temperature, u petak i narednog vikenda, kiša će preći u sneg u većini krajeva.

Između 16. i 22. januara ove godine, očekuje se velika količina padavina, upozorava Jugoslav Nikolić, direktor RHMZ.

„Oblačnost sa Jadrana usloviće u toku sedmice veliku količinu padavina, pre svega na području BiH i Crne Gore. Najviše kiše u Crnoj Gori će pasti u utorak i sredu (17-18. 1.), kada se očekuje od 100 – 150 l/m2, lokalno i više. Ova zona sa obilnom kišom svojom periferijom zahvatiće zapadne delove Kosova i Metohije, kao i jugozapadnu Srbiju (južno od linije Priboj – Prijepolje – Sjenica – Novi Pazar prema granici sa Crnom Gorom) i na tom području usloviti preko 40 l/m2, za 24 h. Dodatna nepovoljnost je ta što padavine u Crnoj Gori neće prestati sve do nedelje (22. 1.), što će predstavljati dodatni pritisak na vodotoke koji dolaze sa tog područja“, kaže on, prenosi Blic.

Foto: RHMZ

Pročitajte još:

On dodaje da će u prvom delu sedmice (16-19. 1.), usled priliva toplijeg vazduha sa Mediterana, u većini predela će padati kiša, dok se sneg očekuje samo na najvećim visinama iznad 1500 – 1600 metara.

„Sa padom temperature, u petak i narednog vikenda (20-22. 1.) kiša će preći u sneg u većini krajeva, a snežni pokrivač će se prvo formirati u jugozapadnoj, zapadnoj i severozapadnoj Srbiji. Situacija je u daljem praćenju i na dnevnom nivou ćemo izdavati najnovija meteorološka upozorenja na količinu padavina, a krajem sedmice i na pojavu snega“, zaključio je on.

***

BONUS VIDEO: Zašto je Soko usporio?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar