sneg
Foto: Shutterstock/Photokanto

Kada će padati sneg na popularnim srpskim planinama?

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i malo hladnije, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Pre podne na severu, a posle podne i u ostalim krajevima predviđa se prestanak padavina, zatim i postepeno razvedravanje sa severozapada. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura biće od minus jedan stepen do četiri, a najviša dnevna od pet do devet stepeni.

U Beogradu će danas biti pretežno oblačno i malo hladnije, ujutru i pre podne povremeno sa kišom, a posle podne prestanak padavina.

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura biće od dva stepena do četiri, a najviša dnevna oko sedam stepeni.

A što se tiče srpskih planina, kakvi su izgledi za sneg do kraja meseca?

Kako najavljuje RHMZ, do kraja januara, za predele između 500 i 1.000 metara nadmorske visine očekuje se malo toplije vreme vreme za ovo doba godine sa prolaznim naoblačenjima ponegde praćenim slabim padavinama.

Padaće uglavnom kiša ili susnežica, koja će u noćnim i jutrnjim satima prelaziti u sneg uz povremeno formiranje snežnog pokrivača.

Pročitajte još:

A na planinama između 1.000 i 1.500 metara padaće susnežica ili sneg, koja će u noćnim i jutrnjim satima prelaziti u sneg uz povremeno formiranje snežnog pokrivača.

Na planinama iznad 1.500 m nadmorske visine očekuje se sneg uz povećanje visine snežnog pokrivača.

Kopaoni; Foto: Screenshot rhmz

Grafikon RHMZ predviđa da će snežni dani na Kopaoniku biti 15, 17, 18, 19, 21, 22, 25, 26, 27, 29, 30. januar.

Zlatibor; Foto: Screenshot rhmz

Na Zlatiboru će biti nešto više snežnih dana, pa se pahulje očekuju i vezano od 25 do 30. januara.

BONUS VIDEO: Gostilje – srpska dolina vodopada

Komentari

Svi komentari (0)