street art za seniore
Foto: Promo

Iako je ulična umetnost prisutna više od 50 godina i neizostavan deo urbanog okruženja, šira zajednica najčešće nije upoznata sa razvojem i vrednošću ovog vizuelnog izraza. Zato će u subotu 20. juna u centru za obrazovanje i kulturu Božidarac biti održana prva “Street art radionica za seniore” kako bi inspirisala i pružila praktično znanje učesnicima starijim od 60 godina da bolje razumeju uličnu umetnost i dalje kreativno izražavanje.

Takođe, kroz ovu radionicu će se na jedinstven način starije generacije povezati sa mlađim i izazvati stereotipe da je ulična umetnost namenjena samo mladima.

Učesnici će imati priliku da saznaju više o uličnoj umetnosti, o motivima i inspiraciji koje umetnici imaju prilikom stvaranja, kao i da se upoznaju sa tehnikama oslikavanja i stvore svoja umetnička dela.

street art za seniore
Foto: Promo

Predavači su umetnici iz Paint Kartel kolektiva koji se godinama bavi oslikavanjem murala, enterijera i eksterijera, kao i organizovanjem događaja koji podstiču razmenu znaja i iskustava u ovim oblastima. Članovi kolektiva su aktivni na grafiti sceni dugi niz godina, i u svom radu koriste različite stilove i tehnike.

Pročitajte još:

Radionica je deo niza aktivnosti koje se u kontinuitetu organizuju u Božidarcu (izložbe ulične umetnosti, vikend ulične umetnosti, street art ture) kako bi se promovisala savremena umetnost i uključila lokalna zajednica.

Street art radionicu organizuje Centar za obrazovanje i kulturu „Božidarac 1947“ u saradnji sa udruženjem građana „Кruna“ i umetničkim kolektivom Paint Kartel.

Radionica se održava u prostoru centra Božidarac u subotu 20. juna od 18 do 20 sati. Broj mesta je ograničen, a prijave se primaju preko kontakt forme na sajtu Božidarca.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)