Odlično rešenje za pse ako zabrane večernje šetnje

Lifestyle 26. mar. 202017:10
Podeli:
Foto: Privatna arhiva

Život u karantinu nikome nije prijatan, kako ljudima, tako ni našim četvoronožnim prijateljima. Međutim, postoji nekoliko trikova kako možete da im olakšate ceo ovaj period.

Zabrana kretanja od pet popodne do pet ujutro na snazi je u celoj Srbiji, ali vlasnici pasa i dalje mogu da ih izvedu jednom između osam i devet uveče. Međutim, budući da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče najavio da će ova dozvola za šetnju biti ukinuta veoma brzo, mnogi se pitaju kako svojim ljubimcima da omoguće da obave nuždu, ako ne mogu da izlaze napolje u periodu kada su navikli? Isto se pitaju i stariji ljudi, kojima je u potpunosti zabranjeno kretanje, a nema uvek ko da im prošeta ljubimca, kao i svi oni koji su u potpunom karantinu.

Srećom, na Fejsbuk stranici jedne veterinarske ambulante je osvanulo sjajno rešenje! Naime, ukoliko imate terasu, a ljubimcu želite da obezbedite „toalet kod kuće“, to možete prilično jednostavno da odradite. Dovoljno vam je jedno veće parče najlona da obložite terasu, nešto komposta za cveće, veštačka ili prirodna trava i bilo kakvo cveće u saksiji, kako bi sve izgledalo lepše. Za svega pola sata od terase može da se napravi parče „prirode“, u kojoj će vaš četvoronožni drugar sigurno da uživa.

Foto: Svetlana Kojić

 

Ovo je, naravno, najbolje rešenje za manje pse, ali može da posluži i za one veće. Ukoliko, pak, nemate terasu, spremili smo vam i druge savete kako da pomognete ljubimcima tokom policijskog časa.