Melani Grifit
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Mnogo pre nego što je javnost saznala za Džoa Egzotika iz Netflixove serije "Tiger King", Tipi Hedren, Hičkokova muza i baka glumice Dakote Džonson, u Holivudu je važila za kraljicu tigrova.

Tipi Hedren je velike mačke počela da skuplja još 70-ih i udomila ih je na svom imanju. Dakota Džonson je ovih dana otkrila da Tipi i dalje živi sa divljim životinjama.

Gostujući u „The Graham Norton“ šou glumica je pričala o strasti svoje poznate bake. Kad ju je Norton pitao da li i dalje ima „divlje mačke“, Dakota je rekla: „Da, ima 13 ili 14 lavova i tigrova. Imala je oko 60 divljih mačaka, sada ih ima samo nekoliko“, rekla je.

Tipi Hedren
Tipi Hedren: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

Norton je zatim pokazao neke stare fotografije Hedren a na jednoj ogroman tigar uskače kroz kuhinjski prozor. „Klasika. To se stalno dešavalo“, prokomentarisala je Dakota.

Prikazan je i snimak Dakotine mame Melani Grifit koja, dok je bila devojčica, uskače u bazen dok joj lav vuče nogu.

Insert iz emisije
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kada se Dakota rodila, lavovi i tigrovi nisu više slobodno šetali posedom i po kući.

Na snimanju filma „Roar“ Tipi je imala i jako traumatično iskustvo sa agresivnom velikom mačkom i tada je zaradila brojne povrede uz još 70 ljudi koji su takođe bili povređeni. Dve godine nakon premijere tog filma, Hedren je osnovala fondaciju „Roar“ preko koje je edukovala javnost o opasnim aspektima privatnog vlasništva divljih životinja, ali se istovremeno nikada nije oslobodila svojih ljubimaca.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar