Ilustracija; Foto: STR / AFP / Profimedia

Srbija u očima jednog Francuza

Jedan Francuz koji voli borilačke veštine, ali i lepe žene, putuje po svetu tražeći nove avanture. Posebno zanimljiva mu je istočna Evropa, odnosno Srbija.

U jednom tekstu na svom blogu on je svojevremeno izneo impresije o našoj zemlji, a sada se je iznova u centru pažnje na društvenim mrežama. Naime, usled trenutnih globalnih dešavanja, pažnju je iznova privukao tekst s naslovom Četiri evropske zemlje u koje treba emigrirati ako propadne Zapad. Na prvom mestu ove liste je – Srbija.

A kako ovaj Francuz vidi Srbiju u svom prikazu bez dlake na jezku?

Između ostalog, on pominje kako zakoni o oružju u našoj zemlji nisu strogi i da smo u vrhu zemalja po broju oružja po glavi stanovnika.

A kakvi su njegovi utisci o ženama iz Srbije?

„Poljakinje Balkana. Vole seks, brinu o svojoj eleganciji i izgledu, ali ne odaju utisak ledene kraljice, poput Ukrajinki i Ruskinja.“

Pročitajte još:

Kaže i da je strancu lako da se ovde prilagodi na duže staze, ali da bi u tom slučaju naši muškarci bili opasna konkurncija.

„Oni su u prednosti zbog turbofolk kulture i ranijih krvavih sukoba zbog imidža lošeg momka, budući da tretiraju žene kao potrošnu robu i ratni plen.“

Što se biznisa tiče, kaže kako se ovde novac i uspeh se poštuju, ali…

„Korupcija je sveprisutna. Biće vam potrebni lokalni savetnici.“

Dodaje i da u Srbiji zapadnjačka kultura privlači mlade, ali da su ljudi neprijateljski raspoloženi prema homoseksualcima.

Jedina stvar koja je, čini se, nedvosmisleno pozitivna kod ovog Francuza je naša gastronomija.

„Hrana je kvalitetna, ukusna i sveža, proizvodi obično lokalni.“

Pitanje posle svega ovoga je ipak kako bi ostali videli našu zemlju posle ovakvog prikaza i da li bi u u njoj videli utopiju u slučaju kolapsa Zapada…

BONUS VIDEO: Verovanja kod našeg naroda

Komentari

Svi komentari (3)