Turska Foto: Ana Kalaba/Nova.rs

Kad vidite bebu u avionu odmah pretpostavljate da let neće biti baš tako prijatan. Čak i najmirnije dete u nekom momentu će osetiti pritisak i zaplakati. Koliko je avionsko osoblje spremno da pomogne u takvim situacijama?

Tako se pre nekoliko dana na letu Beograd-Istanbul u avionu našao jedan mladi tata s malom bebom. Nosiljku je smestio na sedište do sebe, a bebu držao u rukama, pa su drugi putnici pomagali kad je bilo potrebno da se otvori flašica i slično.

Ipak, svi su se nasmešili kad se u akciju uključio stjuard, koji je očigledno imao više iskustva s takvim situacijama. Ne samo da je napunio flašicu s vodom i doneo jastuče, već je i uzeo bebu u naručje, smirujući je laganim tapkanjem po leđima.

Zašto je to bio tako neuobičajen prizor?

Foto: Nova.rs

Neke aviokompanije čak imaju pravilo po kojem osoblje ne sme da drži decu putnika.

Pročitajte još:

„Nije nam dozvoljeno da ih držimo, tehnički, zbog zdravstvenih razloga, kao i zbog odgovornosti. Desilo se jednom ili dvaput da mi gurnu bebu u naručje ljudi koji su putovali sami sa svojom decom. Razumem da je to frustrirajuće, ali nemojte se iznenaditi ako vam stjuardesa kaže da ne može da vam pomogne. Nije neljubazna – verovatno samo sledi pravila svoje avio-kompanije. Ipak, to se razlikuje od aviokompanije do aviokompanije, posebno na međunarodnim letovima“, podelila je svoje iskustvo jedna američka stjuardesa na sajtu The Points Guy.

Pa, u ovom slučaju je svakako prvo pravilo – biti čovek.

***

Bonus video: Sa jednog na drugi kraj sveta za samo tri sata

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram