Oljušteni krompir
Foto: Caleb Harper / Panthermedia / Profimedia

Pre par godina krenem s drugaricom u nabavku. Ja svoju, ona svoju korpu vuče. U jednom trenutku dok sam merila paradajz, ona mrtva hladna uzme nešto na onom tanjiriću od stiropora prekriveno providnom folijom. Gledam - ne verujem! Uzela je seckane i oljuštene pomorandže.

Od tada do danas nisam shvatila u čemu je fora. I onda se na Tviteru pojavi fotka oljuštenog, vakumiranog krompira koji sad isto može da se kupi, košta oko 150 dinara kilo.

Okrenem onu drugaricu telefonom, pitam: „E, aj mi napokon reci zašto kupuješ oljušteno voće?“

Pročitajte još:

Kaže ona:“Ne znam što se ljudi zaprepašćuju kad neko kupi dajdžest verziju hrane. Ja sam, recimo, veliki pobornik oljuštenih i iseckanih narandži i nara jer: a) mrzim da seckam narandže i nar, ne umem ni da ih oljuštim; b) uvek se isečem kad nešto sečem i molim dušebrižnike da ne prevrću očima, bitno da ste vi svi magovi kulinarstva i seckanja i pod c) nemam vremena da se bavim trivijalnostima kao što je guljenje kore sa narandže koja me pritom prsne u oko i isprovocira čitav niz neprijatnih situacija od pečenja oka, preko saplitanja dok se stigne do česme i udaranja prsta o sto, do umivanja vrelom vodom jer se ne proveri slavina u brzini. Dakle, umorih se samo dok sam ovo napisala, a kamoli da seckam.“

To mi je rekla.

I znate šta? Nije jedina. Dobro, možda svi ne izvrše baš harikiri ljušteći voće i povrće, ali u komentarima na fotku oljuštenog krompira ima zaista onih koji kažu da bi platili koliko god treba za to zadovoljstvo.

*

*

*

*

*

*

*

Šta je sledeće na redu?

A vi, šta kažete? Koju stvar u kuhinji mrzite da radite i za to biste iskeširali love koliko treba samo da ne morate? I da li je u pitanju samo lenjost ili nedostatak vremena i živaca? Podelite sa nama svoja iskustva.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare