Spot o nasilju u porodici pokazuje zašto ne smemo da ćutimo

Podeli:
Foto: Darko Savić

Banjalučka ekipa okupljena oko poznatog sportiste Darka Savića snimila je sport koji ima za cilj da prekine tišinu oko nasilja u porodici.

Po pozivu organizacije Fondacija lokalne demokratije iz Sarajeva. koja sprovodi projekat u okviru „Podrške sigurnoj mreži“, a za cilj ima podizanje svesti o važnosti prijavljivanja i reagovanja na nasilje u porodici i oko nas, dvojac Darko Savić – Dare i Nemanja Mačinković – Redov udružio je snage sa Andreom Vulić.

Pročitajte još:

Kroz tekst koji je prava priča iz dva ugla – ugla posmatrača i ugla odraslog čoveka koji se priseća nasilja u porodici kad je bio dete – pozvali su sve ljude da prekinu tišinu i prestanu da ignorišu postojanje nasilja oko nas.

„U celi ovaj projekat uloženo je mnogo ljubavi, strpljenja, ličnih borbi i želje da svima koji su se nekad prije našli u ovoj situaciji ili su u njoj sad – poručimo da nisu sami,“ rekao je Savić.

U spotu se pojavljuju mnogi Banjalučani koji su na taj način dali podršku i doprinos samom projektu. Celi spot i pesma snimljeni su, producirani i režirani u Banjaluci. Za video spot bio je zadužen mladi, perspektivni Milan Bajić.

„Potrebno je pričati, opevavati, promovisati ovakve priče kako bismo prestali stigmatizovati žrtve, a počeli sankcionisati nasilnike,“ istakao je Redov.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar