slagalica
Foto: Printscreen YouTube/RTS Slagalica - Zvanični kanal

Uredništvo kviza "Slagalica" oglasilo se povodom grešaka o kojima je pisao naš portal.

Pismo urednika Slagalice prenosimo u celosti:

„Nekoliko tekstova koji su objavljeni na vašem portalu o kvizu TV Slagalica su ispod svakog nivoa i mogu se protumačiti kao zlonamerni. Poslednji je slučaj u tekstu ‘Slagalice, sedi, jedan: Gramatička greška koja bode oči’ , gde se uredništvu i supervizorima zamera na nemaru i nestručnosti iako je u pitanju upravo neznanje vaše novinarke. Da se konsultovala sa vašim lektorima, a nadam se da ih imate, oni bi joj sigurno rekli da tu nema nikakve gramatičke greške.

Pročitajte još:

Takođe i u tekstu u kome je označeno kao sporno pitanje „MOŽE DA BUDE SUNCE ILI MESEC“, gde je odgovor PLANETA, takođe je zlonamerno protumačeno pitanje, jer nije rečeno da „JESTE“, nego upravo kako i piše „MOŽE“, a može u astrologiji, gde su Sunce i Mesec upravo planete…

Autori pitanja nisu dužni da obrazlažu svako pitanje koje se postavi u kvizu iako to često čine upravo zbog manje upućenih gledalaca. Razumemo vašu potrebu da pišete o najgledanijoj televizijskoj emisiji u Srbiji, ali ne razumemo potrebu da se emisija koja ima veliki ugled i tradiciju unižava lažnim optužbama. Ovakvim pisanjem samo radite protiv sopstvenog ugleda ali to je vaša stvar, na nama je samo da vam skrenemo pažnju na nekorektan odnos“, napisali su nam iz uredništva poznatog kviza.

Podsetimo, naš portal je pisao da je gramatička greška u Slagalici pogrešan oblik padeža u kojem je napisano ime glumica Nikole Koja. U igri Spojnice trebalo je povezati uloge koje je u filmovima imao glumac Nikola Kojo sa imenima tih ostvarenja. U prikazanom naslovu deluje da se glumac Nikola preziva Koja jer je njegovo prezime u genitivu navedeno kao – Koje.

***

Bonus video: Podcast Život na Srpskom Branimir Arsić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram