Montiranje nameštaja
Montiranje nameštaja; Foto: - / Ingram / Profimedia

Selidba nije nimalo naivan proces, pored stresnih situacija zahteva i veće fizičko angažovanje koje može trajati danima. Nakon što spakujete stvari, demontirate nameštaj i obezbedite delove za transport, sledi raspakivanje i opremanje novog doma koje uključuje i montiranje nemeštaja.

Ukoliko ste označili kutije sa stvarima, raspakivanje će ići generalno brzo, ali svakako najveći zadatak je montirati kompletan nameštaj, pogotovo ako se do sada niste susretali sa tim. U nastavku teksta pročitajte savete i ideje kako da olakšate montiranje nameštaja.

Pravilna demontaža nameštaja olakšava montažu

Demontiranje nameštaja je dosta jednostavniji zadatak od montiranja, a kako bi sebi olakšali kasniju montažu važno je da ispratite određene korake prilikom rastavljanja nameštaja. Pre demontaže potrebno je pripremiti alat, ukoliko nemate možete pozajmiti od prijatelja ili komšije.

Idealan scenario bio bi da ste sačuvali uputstvo za montiranje i demontiranje nameštaja, uglavnom imaju skice i korake koji će vam dosta pomoći.

Ako nemate uputstvo onda je potrebno da obeležite delove nameštaja, zalepite papiriće na mestima spajanja tako da znate koji delovi se spajaju. Takođe, nije na odmet da slikate delove i proces demontaže, biće vam od koristi.

Šrafove i manje dodatke čuvajte u zasebnim kesama koje je takođe najbolje da označite kako bi znali u kojoj kesi se nalaze šrafovi za određene delove.

Ako su delovi nameštaja manji, spakujte ih sve u jednu kutiju, obeležite i samu kutiju kako bi pri donošenju paketa odmah znali u koju prostoriju da ih odnesete.

Kako sami da sastavite nameštaj?

Ako ste demontažu odradili brzo i bez nekog određenog plana koji će vam olakšati samu montažu, a nemate previše iskustva u tom poslu, montaža nameštaja može trajati dugo i biće dosta naporna. Ali ukoliko ste demontažu obavili po savetima koje smo naveli, obeležili ste svaki deo i sačuvali šrafove zasebno u odvojenim kesama, sastavljanje nameštaja biće dosta lakše.

Pripremite alat, uputstvo za upotrebu ako imate, fotografije koje ste napravili pre demontaže, odvojte delove onako kako ste ih označili tako da vam budu blizu delovi koje trebate sastaviti i počnite sa sastavljanjem nameštaja.

Prilikom montiranja budite pažljivi kako ne bi oštetili delove i naoružajte se strpljenjem, pogotovu ako imate veći broj nameštaja koje je potrebno sklopiti.

Razmislite o pomoći iskusnih montažera

U teoriji sve to deluje jednostavno, čak i za one koji nikad nisu imali iskustva u montiranju nameštaja. Ali, u praksi nije sve tako lako kao što se čini.

Potrebno je imati adekvatan alat i mašine koje mnogo olakšavaju rad. Takav alat nije jeftin, a verovatnoća da imate sav potreban alat za montiranje nameštaja je mala. To je jedan od razloga zašto možete razmišljati o angažovanju ljudi koji se profesionalno bave tim poslom.

Ako imate više nameštaja koji je potrebno montirati, izgubićete dosta vremena dok sve namontirate, a u tim trenucima svako želi da se što pre raspakuje i adaptira nov životni prostor za svakodnevni život. Iskusni majstori će vam sav nameštaj u stanu namontirati istog dana i uštedeće vam dosta vremena.

Prilikom samostalnog montiranja postoji realna mogućnost da oštetite delove koji su potrebni za spajanje, time ćete sebi znatno otežati posao i možda onemogućiti ponovno sastavljanje i napraviti veću štetu nego da ste platili nekog da to odradi umesto vas.

Agencija koja nudi sve usluge vezane za selidbe

Ukoliko sada razmišljate da ipak sebe poštedite živaca i deo poslova vezanih za selidbu prepustite agenciji koja se tim poslom bavi svakodnevno, preporuka za agenciju koja nudi širok spektar usluga vezanih za selidbe i transport je Moja selidba.

Bez obzira da li želite da kompletnu selidbu prepustite njima ili želite da deo poslova obavite sami, a da samo određene usluge zatražite od iskusnih ljudi, možete ih kontaktirati i napraviti detaljan plan selidbe.

Usluge koje se nalaze u njihovoj ponudi su:

transport stvari i nameštaja

pakovanje stvari

kutije za pakovanje

demontaža i montaža nameštaja

skladište stvari

čišćenje podruma i odnošenje šuta

Koju god uslugu da izaberete uštedećete vreme i poštedeti sebe teških poslova i stresa, a verujte da usluge nisu toliko skupe kao što verovatno mislite. Agencija “mojaselidba.com” se trudi da svakom izađe u susret i predstavi prihvatljivu ponudu.

Zatražite besplatnu procenu selidbe

Pre nego što možda odmah isključite opciju saradnje sa agencijom za selidbu, savetujemo da ipak zatražite besplatnu procenu selidbe u odnosu na usluge koje želite da zakažete. Važno je da znate da je procena informativnog karaktera i da vas ne obavezuje na saradnju.

Ako vam je važno da smanjite troškove prilikom selidbe , odredite lakše poslove koje možete sami odraditi uz pomoć prijatelja, a savetujemo da teže poslove poput demontaže i montaže nameštaja prepustite iskusnim momcima iz agencije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)