Stan
Foto: Jacek Kadaj / Alamy / Alamy / Profimedia

Od kad je u Njujorku dozvoljena izgradnja stanova manjih od 37 metara kvadratnih, Amerikanci su prihvatili činjenicu da i ovakav životni prostor može biti veoma funkcionalan.

Arhitektonska firma Stage 3 Properties bila je odgovorna za osmišljavanje funkcionalnih i estetski zanimljivih enterijera novih njujorških mikroapartmana, piše Gradnja.rs. Oni su istakli tri stavke koje mogu biti osnovne lekcije za uspešno dizajniranje malih stambenih prostora.

Koristiti belu boju

Kada je prostor koji se uređuje mali, bela boja na zidovima i nameštaju može pomoći da prostor deluje vizuelno veće i omogućava da se prirodno svetlo prijatno reflektuje kroz prostor.

Većina nameštaja treba da ima dvostruku funkciju

U malom prostoru, najbitniji faktor na koji treba obratiti pažnju svakako jeste funkcionalnost i obavezno se mora razmišljati o svakom komadu nameštaja koji se u njega ubacuje.

Pročitajte još:

Opcije da radni sto postane trpezarijski, da kauć postane krevet, uvek su dobrodošle. Multifunkcionalost je veoma važna!

Pronaći nova mesta za skladištenje

Odlaganje stvari i namirnica u malom prostoru može biti veliki problem. Treba organizovati što više vertikalne prostore za odlaganje. Konkretno u ovom stanu, zona kuhinje dobro je organizovana i kao prostor za skladištenje.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar