Sandra Silađev
Sandra Silađev; Foto:Jelena Jovanov, Šminka:Svetlana Sremčević; Frizura:Ucha Hair

Srpska stendap komičarka i glumica Sandra Silađev i tokom karantina uspeva da zasmeje ljude svojim reskim humorom na Instagramu. Za Nova.rs otkriva da li je vanredno stanje promenilo nešto u njenoj svakodnevici i kako zamišlja prosečnu ženu u izolaciji.

Gomila ljudi karantin kobajagi koristi za sticanje novih veština. Sigurno vas je neko ovih dana već pitao – šta ste novo naučili, savladali, koje skrivene talente ste pronašli. Prokrastinacija kao da je izumrla i postala je jako nepopularna. Sandra Silađev kaže za Nova.rs da ovih dana, tokom vanrednog stanja nije „procvetala“ i da radi sve što je radila i pre.

„Moj život kod kuće je isti kao i pre izolacije. To što smo u karantinu ne znači da treba da uđem u tuš kabinu, zatvorim je i plačem ili da pravim filmski maraton ili takmičenje sa sobom i drugima preko interneta, prosto je najnormalnije kod kuće kao što je i bilo. Ono što meni prija je što sam najzad non-stop sa detetom. Ja sam singl mama pod stresom sam jer sve radim sama i nedostaje mi malo to da nemam nikakve obaveze i da sam 24 sata sa detetom. To mi prija sada“, otkriva nam Sandra.

Pročitajte još:

Dan prosečne žene u izolaciji po njenom mišljenju ipak nije relacija kauč – stolica – kauč.

„Ona pere, čisti, kuva, riba, trlja, vuče… Plus se nervira oko škole i domaćeg. Tako je naučena. Da bude mašina za suđe, da bude šporet, pegla, a na sve to da bude lepa i da bude taster za erekciju. I plus da uradi što više posla za što kraće vreme. Dakle štoperica mora da radi.
Kao da će biti smak sveta ako pusti sve i legne da odmara. Lezi ženo odmori, vidiš da smak sveta uveliko traje“, poručuje Sandra.

Ali kako da žena ipak shvati da sme da legne i odmori se?

„Tako što mora da shvati koncept patrijarhata u svojoj glavi. Zbog toga sam objavila strip ‘Feminizam za početnike’. U njemu sam do detalja objasnila i predrasude prema feminizmu i čemu sve uče žene i kako se osloboditi okova nametnutih pravila. Svako živo biće je samo po sebi vredno ljubavi. Svaki čovek je vredan ljubavi i to je njegovo osnovno ljudsko pravo. Nijedan čovek ne treba da ispunjava uslove da bi bio vredan svojih ljudskih prava na poštovanje i ljubav, čime se bavim i u svojoj emisiji ‘Sandra Šou’, u koju dovodim goste koji su hrabri u ispoljavanju svojih različitosti i ranjivosti“, kaže ona.

Na pitanje kako žena da nauči da sluša svoj glas, a ne onaj glas u glavi koji ju je vaspitao da mora svima da udovolji, Silađev kaže: „Neka gleda moje klipove, neka čita moj strip i neka čita knjige i gleda filmove o pravima žena.“

„Šale“ u vreme korone

Vanredno stanje podrazumeva i vanredne reakcije i emocije ljudi. Postoji li nešto u čemu smo postali opsesivni?

„U praćenju informacija koje su prepune loših vesti. Potpuni mazohizam“, kaže Sandra.

Pitam je i koji je najgori vic koji je čula od početka vanrednog stanja.

„Kako se rešiti žene u doba korone? Pošalješ je napolje dok traje policijski čas“.