Foto: Majka iz Nemačke, screenshot, Twitter

"Već je napustila Srbiju u strahu od hapšenja."

Već danima na društvenim mrežama kruži snimak navodno srpske majke iz Nemačke, koja je platila novčanu kaznu jer nije htela svog sina da obuče u haljinicu i tako ga odvede u školu.

Ona u snimku govori kako joj je stiglo pismo iz ministarstva obrazovanja u toj zemlji da devojčice treba da se obuku u „odela za dečake“, a dečaci u haljinice i da tako dođu u školu, a sve sa ciljem kako bi deca saznala da li su muškog ili ženskog roda.

S obzirom na to da je rekla učiteljici da ne želi sina da obuče u haljinicu, platila je kaznu od 263 evra, kaže ova žena u snimku i zbog toga je odlučila da se vrati u Srbiju jer ne želi da živi na taj način.

Svi oni koji su pogledali snimak pitali su se ista pitanja: “Ko je ova žena”, “Koju školu pohađa njen sin”, “Da li je stvarno ministarstvo poslalo ovakav zahtev školama”… Oni koji su upućeni u nemački obrazovni sistem bili su sigurni da je u pitanju laž.

A onda je na Tviteru član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Dragan Šormaz podelio snimak pomenute žene uz kratak opis o njoj:

“Ova ‘srpska mama’ iz Nemačke je u stvari Ruskinja iz humanitarnog centra u Nišu! Već je napustila Srbiju u strahu od hapšenja na zahtev Nemačke zbog laži koje je izrekla u klipu koji kruži društvenim mrežama!”

Da je u pitanju podmetnut snimak izjasnili su se mnogi na društvenim mrežama, a jedan od njih je i novinar Dojče velea Nemanja Rujević, koji je čitavu situaciju nazvao „idiotarijom“.

Podsećamo, cela priča je potekla na Tviteru od Ivice Božića, jednog od osnivača grupe Antiglobalisti Srbije.

***

BONUS VIDEO: Verovanja kod našeg naroda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare