Foto: Nova.rs, Privatna arhiva

Zakucaće i na vaša vrata.

Više od 14.000 popisivača sa laptopom u ruci i vidno istaknutom legitimacijom krenulo je prošle subote da obilazi domaćinstva u okviru popisa stanovništva, domaćinstava i stanova, koji traje do 31. oktobra u 20 časova i cela Srbija se trese. Popisivači prikupljaju podatke direktno od građana, idući „od vrata do vrata”, pri čemu odgovore ispitanika po prvi put unose u elektronske upitnike.

Od kako je objavljen spisak od 69 pitanja na društvenim mrežama je nastupio pravi haos, a možda su se i vama telefoni do sada usijali od lančanih poruka sa raznim teorijama zavere i savetima kako da ipak ne pustite „globalističke špijune“ u vaš dom.

Foto: Screenshot/privatna arhiva

Da je popis broj jedan neprijatelj Srba, pored ostalih bauka, 5G mreža i čipova u vakcinama, potvrđuju i neke istorijske anegdote koje su se odigrale kada je Austrougarska rešila da popiše i uvede u knjige svoje novookupirano stanovništvo na teritoriji oko Save i Dunava.

Srbi su vazda bili protiv stranih okupatora te se i ovog puta nisu dali prevariti da se radi o bilo čemu drugom do proste špijunaže, te su na snagu stupili razni saveti kako treba da odigrate ulogu na popisu kako vas ne bi uvrstili u stranog plaćenika.

Nesvesna opasnosti koja me vreba van mog kućnog praga, a dečko neupozoren na špijune koji se kreću po hodnicima zgrada, juče smo otvorili vrata nakon što nam je u 6 popodne pozvonila simpatična gospođa.

Kulturno se predstavila, pomazila naše životinje koje su odmah došle u inspekciju, i pošto je prošla prvi test rešila sam da je ipak pustim u svoju kuhinju gde ćemo, kako je rekla, „obaviti jedan brz i prijatan razgovor“.

Sa sobom je imala laptop, verovali ili ne, marke stranog proizvođača, što me je dosta zabrinulo, ali me je gospođa odmah uverila da nije ništa strašno i da je ovog puta popis elektronski zbog lakšeg unosa podataka, a ne zbog Bil Gejtsa.

Pročitajte još:

Pitanja su bila krajnje zabrinjavajuća, poput onih da li smo moj cimer (čitaj partner) u bračnom ili vanbračnom odnosu na šta sam ja rekla da živimo u divljem braku želeći da dodatno zbunim protivnika.

Na sve ostalo sam odgovorila iskreno, puna informacija koje znam napamet, mada sam primetila da je mog momka zabrinula činjenica što njih zanima u kom periodu je on živeo van naše zemlje.

Pitala me je i ko je glavni u ovoj kući, na šta sam ja odgovorila da je to naravno mačka i da ne smem više ništa da govorim na tu temu.

Zanimala ju je i adresa mog fakulteta i adresa firme u kojoj sam zaposlena kao i to kojim prevozom najčešće putujem za Beograd, budući da stanujem u Pančevu, a na moj veliki šok nije me pitala koliko sam se puta vakcinisala protiv koronavirusa.

Sve vreme smo prijatno čavrljale na temu njena dva psa, njene dece i primarnog posla kojim se bavi valjda u pokušaju da me ubedi da je ipak ljudsko biće, a ne robot programiran od strane Iluminata i duboke države.

U svakom slučaju nisam pala na trik, i svakako sam se ponosno izjasnila da sam rodom i opredeljenjem Srpkinja, pravoslavne veroispovesti, pa nek bude kako bude!

***

Bonus video: Kako se sprovodi popis stanovništva u Srbiji?