Pića i boje koji privlače komarce kao ludi

Lifestyle 17. jun. 202115:13
Podeli:
virus zapadnog nila
Foto: Shutterstock

Ništa "ne paše" kao hladno pivo leti, kako ljudima – tako i komarcima. Prema rezultatima japanske studije, ljudi koji piju pivo privlačniji su krvopijama.

Budući da su im mili voćni i cvetni mirisi, kraft pivo komarcima je dobitni listić. Čak je i jedno dovoljno da im postanemo slađi. Tajna je u ugljen dioksidu koji osete na desetine metara, povećanom nivou etanola u znoju i višoj temperaturi tela, piše Pun kufer, a prenosi N1.

Darkeri su im slađi

Kad nosimo tamno, komarci nas bolje vide. Zato ako želite da im budete neprimetni, zaboravite na crno ili tamnije plavo. Bele lanene košulje ili svetlije majice bolji su izbor od „darkerskih“ komada odeće.

Pročitajte još:

Lična higijena, duga ljubav

Ako zaboravite na dnevnu rutinu, bićete privlačniji krvopijama, koji se naročito vesele onima koji su zaboravili da stave dezodorans. Ako želite da im napakostite (i učinite uslugu sapatnicima u tramvaju), ne dajte im da vas nanjuše. Sastojci koje se nalaze u znoju i urinu služe im kao alarm da je vreme ručka.

Poslastica na vidiku

Steroidi i toplina tela komarcima su poput rođendanske torte, pa ne bi trebalo da se čudite ako nakon večernjeg trčanja ili vežbanja na otvorenom kući stignete tačkasti.

Gde ima dima…

Komarci stižu na roštilj poslednji, tek kad više nema dima i ekipa popije zasluženo pivo. Dim im “guši” čula, što im otežava da nas pronađu. Ako ste negde u prirodi gde možete da zapalite vatru, korisno je ubaciti i bilje koje će ih oterati, poput lavande, ruzmarina ili bosiljka.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar