hotelski seks
Hotelski seks, Foto: - / Panthermedia / Profimedia

Ako ste ikada odsedali u hotelu sa svojim partnerom, onda verovatno znate da 'hotelski seks' ume da bude... uzbudljiv. Zašto je tako? Da li hoteli sami po sebi unose neki poseban vajb i o čemu se tu zapravo radi?

Postoji posebna energija kada su u pitanju putovanja ili izleti, koji ne samo da pomažu da se opustite, nego vas povezuju i sa vašim partnerom. Otkrivamo zašto je tačno seks u hotelu uvek tako prokleto dobar, piše Shape.

Smešta vas u ‘zatvoren prostor’

Zašto su hoteli toliko seksi?  Prvo, zato što vas smeštaju u zatvoren prostor (koji nije vaš).

Hotelska soba je vaš zatvoren prostor rezervisan za sve ono što želite da taj prostor bude. Nije važno da li ćete uneti neke novine u svoj intimni život, ili jednostavno eksperimentisati i nikada se više ne vraćati tome.

Nemamo često priliku u stvarnom životu da stavimo znak ‘ne uznemiravajte’ na svoja vrata.  Ovaj zatvoren prostor je vaše malo utočište u kom nema prostora za decu, mejlove, pozive sa posla, ni sve ostale stvari koje odvlače pažnju. A, kada vas ništa ne ometa, seks je prosto najbolji.

Razbija se rutina

Ako ne možete da prestanete da razmišljate o računima koje treba da platite ili o poslu koji bi trebalo da obavite – verovatno je teško da odvojite vreme za seksualnu želju.

U hotelu je skoro kao da se sve brige i obaveze istope i nestanu, jednostavno živite u trenutku.

Jedan od glavnih razloga zašto je hotelski seks bolji – odvojeni ste od svih obaveza, samim tim i stresa. A stres je glavni neprijatelj vašem seksualnom životu, jer i istraživanja kažu da su hormoni stresa, poput kortizola, direktno vezani za smanjenje libida.

Novo je uzbudljivo

Ljudi vole rutinu. Da znaju šta da očekuju, kada da očekuju. Ali i spontanost se takođe ceni, uzbuđenje kada ‘začine’ malo svoj život. To je upravo balans kome treba težiti. Posebno kada je seks u pitanju. Novo, ali prijatno okruženje, može da podstakne dodatna uzbuđenja.

Novi krevet, novi kauč, nova tuš kabina, novi balkon – novo je seksi. A kad imate neka nova iskustva sa svojim partnerom – i to može da bude veoma, veoma seksi. Čak i ako ste osoba koja tvrdi da ‘ne voli nove stvari’, i dalje možete biti svesni da nekada treba razbiti rutinu.

Savet je da povremeno promenite malo okruženje i tako posvetite pažnju svojoj vezi – i kada je u pitanju seks, ali i kad nije. Kada probate nove stvari, možete naučiti dosta i o sebi, kao i o vašem odnosu. Samim tim – ima više prostora za kreativnost.

***

Bonus video: Idealno mesto za nudiste Cap d’Agde

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram