Onlajn teatar, kursevi, knjige i druge karantin zanimacije

Podeli:
Luvr
Zavirite u Luvr; Foto: THOMAS SAMSON / AFP / Profimedia.rs

Ne znate šta ćete sa sobom dok ste primorani da u ove dane budete kod kuće? Srećom, tu su odlični sadržaji koji su odnedavno besplatni za sve i uz koje će karantin ići mnogo lakše, a uz njih mnogo možemo i naučiti.

Najbolje pozorišne predstave

Narodno pozorište u Beogradu obradovalo je mnoge vešću da će im uskoro omogućiti da željene predstave gledaju onlajn kad već ne mogu u pozorište. Ova institucija je pozvala sve da predlože opere, balete i drame koje bi voleli da gledaju dok su u svoja četiri zida. Inače, Ministarstvo kulture i informisanja pozvalo je već ustanove kulture da obezbede onlajn sadržaje za građane tokom trajanja vanrednog stanja i epidemije koronavirusa. Sve dodatne informacije možete potražiti na sajtu Narodnog pozorišta ili njihovim nalozima na društvenim mrežama.

Korisni onlajn kursevi

Ako biste da se edukujte i razgranate svoje talente, tu su besplatni onlajn kursevi. Za strane jezike tu su Duolingo, Busuu, Memrise, za računarske tehnologije Coursera, Pluralsight, Free Code Camp, za marketinške veštine HubSpot Academy, Quintly, a za društvene nauke Future Learn, Learn Out Loud, dok za lični razvoj možete posetiti sajtove EdX ili Alison.

Čudesne fotografije svemira

NASA je celu svoju kolekciju slika učinila dostupnom, pa se tako sada možete diviti nestvarnim prizorima iz svemira. U pretrazi na njihovom sajtu možete istraživati i neverovatne fotografije, ali i video i audio zapise.

SBB sadržaji

Kablovski operater SBB nedavno je saopštio da je do 4. maja otključao dodatne kanale koji inače nisu dostupni. U kompaniji tvrde da su svesni koliko stresa donosi novonastalo vanredno stanje zbog koronavirusa, te žele da koliko mogu olakšaju i ulepšaju ovu situaciju. SBB je otključao i video-klub gde će biti dostupni svi katalozi.

Pročitajte još:

Najveći svetski muzeji

Ako niste bili u mogućnosti da do sada posetite Luvr, sada to možete a da ne izađete iz kuće. Naime, mnogi veliki muzeji sveta omogućili su virtuelne ture kroz njihovu unutrašnjost i postavke za vreme izolacije, što je posebna poslastica i sjajna vest u ove sumorne dane.

Blago Kembridža

Univerzitet Kembridž omogućio je svima koji vole knjigu da pristipe njihovim izdanjima sasvim besplatno, i to do kraja maja. Zato iskoristite ovu priliku i učinite nešto dobro za sebe.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama: