RHMZ je danas izbacio novo upozorenje na vremenske nepogode za područje Srbije.

„Sutra, 13.08, lokalno se očekuje veća količina padavina (ponegde i preko 40 mm za 24 h), kratkotrajno i grad, s većom verovatnoćom pojave u zapadnim, centralnim i južnim predelima zemlje“, navodi se na sajtu RHMZ.

To zvuči kao potop u najavi, ako znamo da je po mesečnoj prognozi očekivano da u Beogradu i široj okolini avgustovska suma padavina iznosi oko 45 mm.

Vremenska prognoza Foto:Hidmet

 

Još juče je RHMZ najavio novo zahlađenje i kišu, a u nekim krajevima taj talas kreće već danas.

Vremenska prognoza Foto:Hidmet

„Lokalni pljuskovi sa grmljavinom koji se danas očekuju u centralnim i južnim delovima Srbije za dane vikenda će se intenzivirati uz količinu padavina u subotu lokalno iznad 40 mm za 24 h, a u nedelju iznad 20 mm za 12 h. Veća količina padavina očekuje se u zapadnim, centralnim i južnim krajevima Srbije“, napominje RHMZ.

Vremenska prognoza Foto:Hidmet

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, ali u toku većeg dela dana suvo. Kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom povremeno se očekuju u centralnim i južnim delovima zemlje. Najniža temperatura od 12 do 17, najviša od 27 do 30 stepeni Celzijusa. Duvaće slab vetar, promenljiog pravca, saopštio je RHMZ.

Vremenska prognoza Foto:Hidmet

 

I u Beogradu danas promenljivo oblačno i u toku većeg dela dana suvo. Kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se uveče i u toku noći. Najniža temperatura oko 17, najviša oko 29 etepeni.

 

***

Bonus video: Udar groma

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (2)