Natpis na kontejneru koji je posvađao Beograđane

Lifestyle 13. maj. 202111:41 > 11:55
Podeli:
Ilustracija: Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Na par kontejnera u jednoj ulici na Zvezdari osvanuo je natpis koji je prilično naljutio mnoge. Komšije su tamo odlučile da upozore sve one koji nisu iz njihove zgrade da kod njih ne bacaju smeće. I pripretili video-nadzorom.

Zabranjeno bacanje smeća za stanare iz okolnih zgrada i prodavnica. Prostor je pod video-nadzorom – to stoji u obaveštenju zajednice stanara zgrade u Kamenogorskoj ulici na Zvezdari.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad)

Mnogima se odmah učinilo da ovim potezom žitelji zgrade u Kamenogorskoj ulici na Zvezdari demorališu one koji uopšte žele da odlože smeće tamo gde mu je mesto, a ne da ga dodaju na divlje deponije, kojih je i po Beogradu i po Srbiji sve više.

U svakom slučaju, ako prolazite tim krajem, bolje dvaput razmislite da li ćete baciti smeće usput, posebno jer, kako stoji na natpisu, tu su i kamere koje mogu da vas snime. Mada, i da snimak postoji nismo sigurni čemu bi poslužio.

Ovaj natpis je kod mnogih izazvao kontraefekat, pa najavljuju da će baš tamo da odlažu svoj otpad.

“Ovo samo u Srbiji ima, još će te tužiti što si bacio smeće jer nisi sa tog kraja, cirkus od države”, kaže jedan od komentara na fotografiju koja kruži internetom.

„Idem da bacim đubre tamo skroz sa Ceraka.“

Pročitajte još:

„Dolazim iz Novog Sada sa širom familijom da bacim smeće… a zvao sam i rođake iz Bosne, kreću u tom broju kao da se ženim…“

„Nekada su ljudi delili poslednje parče hleba sa drugima.. Sada ni kantu za smeće ne dele sa komšijama…“

„Jel ovo uopšte dozvoljeno? Kontejneri stoje na javnoj površini i služe za odlaganje smeća… Ako žele svoje, neka ih kupe i natrpaju u ulaz i nema problema nikakvih.“

S druge strane, ima I onih koji imaju razumevanja.

„Nažalost, ovo bi trebalo da bude i ispred moje zgrade. Imamo nekih pet kontenjera i svi iz okolnih zgrada (a mnogo ih je), ko ide do prodavnice, baca u te kontenjere. Iako svi oni imaju blizu njihovih zgrada, ali nije im „usput“. Da napomenem da gradska čistoća ne može da dođe i opere ulicu, jer je uska i još svi se parkiraju kolima u istu. Boleština i prljavština na izvolte. Da ne pričam šta je kamion sve uništio okolo, (zemlju i beton tj. stazu, ivičnjake) kad dođu da prazne kante.

Kako se vama čini ovaj potez stanara sa Zvezdare?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar