„Nasilnik i ministar“: Protivkampanja za Domaćicu koja je mnogima zapušila usta

Podeli:
Foto: printscreen/Nova.rs

Umesto "Domaćice" - "Nasilnik".

Društvene mreže ne prestaju da bruje od komentara koje je izazvala nova kampanja preduzeća „Kraš“ za njihov keks „Domaćica“.

Tako je danas osvanula nova fotografija, protivkampanje kako je napisala autorka, koja je ime „Domaćice“ promenila u „Nasilnik“ .

Javnost ne prestaje da burno reaguje, a ovog puta su oni koji su ocenili kampanju kao potpuni promašaj uzeli stvari u svoje ruke i preinačili značenje kampanje u to da bude negativno osvrnuta na muškarce nasilnike, kako je porast nasilja prema ženama još uvek u porastu.

Komentari na fotografiju su bili mahom odobravajući, i nekoliko korisnika je napisalo da bi ovaj keks sigurno kupili, iako su odlučili da „Domaćicu“ više neće kupovati zbog njihove nove reklame sa zanimanjima žena.

„Kraš“ je svojim marketinškim potezom želeo da ukaže na važnost ženske uloge u društvu, a kompanija je još i najavila da će u sledećoj fazi svoje reklamne kampanje podsticati muškarce da preuzmu kućne poslove i ukazati mladima na njihovu odgovornost prema kućnim obavezama.

Na kutijama keksa piše „Domaćica i umetnica“, „Domaćica i programerka“, „Domaćica i menadžerka“, a na novim fotografijama, natpisi su izmenjeni u „Nasilnik i ministar“, „Nasilnik i profesor“.

Pokušaj kompanije „Kraš“ da iskorači i skrene pažnju na neke očigledne duštvene stvari je shvaćen dosta pogrešno, i nismo sigurni da su svi shvatili pozadinu ove priče i njihovog marketinškog plana.

A da je kampanja uspešna možemo samo da procenimo po broju reakcija koje je izazvala i po tome koliko dugo se već o ovom keksu govori i sa pozitivnim konotacijama, i sa negativnim, ali da li uopšte postoji nešto što je loš publicitet?

***

Bonus video: 3D biftek iz laboratorije

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar