Vreme kiša u Beogradu Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) rano jutros, oko 4 sata izdao je upozorenje za područje Srbije na naglo topljenje snega koje će trajati od sutra, 30. novembra pa sve do 3. decembra.

-Od četvrtka posle podne do subote nagli porast temperature u većini mesta. Na planina intezivno topljenje snega u kombinaciji sa jakim južnim vetrom. Najtoplije će biti u petak 1.12. sa dnevnim maksimumima od 14 do 22 stepena a u Timočkoj Krajini oko 7 stepeni uz intenzivno topljenje snega u planinskim predelima u kombinaciji sa jakim vetrom. Za vikend, 2-3.12. zahlađenje – navodi se u upozorenju.

Hidrološko upozorenje

RHMZ je izdao i hidrološko upozorenje za period od 28. novembra do 29. novembra.

– Na Limu kod h.c. Prijepolje vodostaj će biti u naredna 24 časa u porast sa prevazilaženjem granice redovne odbrane od poplava – navodi se.

Podsetimo, u sredu hladno ali uglavnom suvo. Tokom dana samo ponegde provejavanje snega, dok se posle podne očekuje pretežno sunčano vreme. Duvaće pojačan severozapadni vetar koji će uveče oslabiti i okretati na južni smer. Dnevni maksimum u sredu od 0 do +7 stepeni Celzijusa.

U četvrtak će nad na dominirati anticiklon, dok će se preko središnje Evrope premeštati nov hladan front na kojem će uslediti razvijanje sekundarne ciklonske aktivnosti, pišu Novosti.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar