Foto: Aleksandra Milenković

Aleksandra Milenković udomila je preko 40 maca - ali samo dve, čije fotografije je objavila na Tviteru, postale su apsolutne zvezde.

Gremlin i Svemirko su nadimci koje su dobile dve „ružnjikave“ mace koje traže dom, a koje je Aleksandra, poznatija kod nadimkom Šišarkica sa Instagrama, spasila sa ulice i rešila da udomi.

Kad je objavila njihove fotografije na Tviter, izazvala je opšte oduševljenje.

Ove mace su svima bile instant simpatične i slatke, ali i urnebesne – pa su se nizale fore na njihov račun.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

„Mačići su iz Kragujevca. Ja živim u Beogradu, ali roditelji su mi iz Kragujevca i tamo sam ih našla. Bili su na ulici pored neke zgrade. Svemirka su svi slikali i kačili po Fejsu i Instagramu a niko nije hteo da ga uzme. Donela sam u Beograd jer su mu ovde bolje šanse da nađe dom“, ispričala nam je Aleksandra.

Druga maca, „Gremlinka“, bila je neuhranjena i mokra, ali ju je Aleksandra utoplila i nahranila, pa sada izgleda potpuno drugačije. Pogledajte ove prelepe mace sada:

Aleksandra takođe ističe da ne daje mace tek tako, već zahteva osnovne uslove da bi mace živele dugo: da ne izlaze napolje, da postoji mreža na prozorima i terasi, a potpisuje se i ugovor kojim se vlasnik obavezuje da će macu vratiti Aleksandri ako ne može više da se brine o njoj.

Pročitajte još:

Ona spašava mace sa ulice od svoje 16. godine, prvo ih je sterilisala i ostavljala za sebe, ali onda se broj maca drastično povećavao jer, kako Aleksandra kaže, kod nas ljudi dosta bacaju mačiće.

„Nalazim mace bukvalno na najčudnijim mestima. Jednom sam iz kasarne u Kragujevcu izvukla tri slepa mačeta i hranila ih na cuclu. Nalazim ih u žbunju, u kanti, svuda gde možete da zamislite“, ukazuje ona.

Aleksandra je pomogla da čak 40 maca pronađu svoj srećan dom – a verujemo da su i ove dve mace osvojile srca mnogih i da će se pronaći neko kome će ulepšavati svaki dan. Ako to želite da bude vi, slobodno se javite Aleksandri na Tviteru.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram