London spreman da evakuiše pse i mačke iz Kabula

Lifestyle 26. avg. 202108:45
Podeli:
Psi i mačke
Psi i mačka, Foto: - / Ardea / Profimedia

Britanski ministar obrane Ben Volas rekao je u sredu da će odobriti vazdušnu evakuaciju pasa i mačaka iz Kabula, gde ih je u azil smestio bivši marinac koji je unajmio avion kako bi evakuisao svoje avganistanske saradnike i životinje.

Dok hiljade Avganistanaca očajnički pokušavaju da napuste zemlju nakon dolaska talibana na vlast, strahujući da će ponovo početi da progone svoje protivnike, ovo je pitanje već nekoliko dana tema javne rasprave u Velikoj Britaniji i dokaz velike privrženosti njenih građana životinjama, prenosi N1.

„Ako dođe sa svojim životinjama, zatražićemo ‘slot’ za njegov avion“, napisao je Volas na Twitteru u vezi s Polom Fartingom, bivšim vojnikom koji je otvorio azil za mačke i pse u Kabulu i sada želi da izvuče iz zemlje oko 140 pasa i 60 mačaka, kao i svoje avganistanske saradnike i njihove porodice.

PROČITAJTE JOŠ:

Ministar je ranije bio izjavio da neće „dati prednost životinjama pred očajnim muškarcima, ženama i decom koji lupaju na vrata“, na šta je reagovao aktivista za prava životinja Dominic Dajer, rekavši da Volas treba da da ostavku.

Ipak, u sredu je na Twitteru izrazio zadovoljstvo zbog ministrovog mekšeg stava, rekavši da je to rezultat posredovanja premijera Borisa Džonsona.

***

Bonus video: Kućni ljubimci za mirniji život

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Komentari

Vaš komentar