Logovanje za novo doba: Gledajte panel o digitalnoj generaciji samo na Nova

Lifestyle 28. nov. 202112:59 > 29. nov. 2021 08:57
Podeli:
Logovanje za novo doba
Foto: printscreen

Influens akademija je program koji gradi pozitivne društvene vrednosti, publiku i poruke najuticajnijih influensera na društvenim mrežama u zemlji kao medija 21. veka. Na današnjem, prvom, panelu “Digitalna generacija ili digitalno doba?” govore Marina Panić, nastavnica srpskog jezika i književnosti, David Pavlović, influenser i Lazara Marinković, novinarka BBC na srpskom uz moderatorku Magdu Janjić, novinarku.

Kroz prvu influens akademiju je prošlo 13 Instagram i TikTok influenserki i influensera kao što su David Pavlović @dvpvlv, Andreja Andrejić @styleofandrew, Teodora Popovska @wolfdoraa, Mihailo Kocić @mihailokocic, Vukašin Škrbić @vukasinskrbic i drugi.

Grupa influensera je sa svojim mentorima, na akademiji, obrađivala teme poput: medijska i digitalna pismenost, pojam medija i njihove funkcije, ponašanje na mreži i sl., kako bi se ubuduće odgovornije ponašali prema svojim pratiocima i kako bi osvestili koliki uticaj svako od nas ima na društvenim mrežama.

Kruna ovog programa je trodnevna regionalna konferencija “Logovanje za novo doba” koju čine tri velika panela, kao i četiri intervjua, gde će ukupno trinaest sagovornika i sagovornica, eksperata i ekspertkinja u različitim oblastima digitalne realnosti, medija, kao i medijske i digitalne pismenosti, odgovoriti na mnoga aktuelna pitanja koja se tiču uticaja influensera kao novih medija na oblikovanje današnjeg društva, brojnih izazova koje je donelo digitalno doba, te odgovornosti i regulacije digitalnog prostora i društvenih mreža.

Na današnjem, prvom, panelu “Digitalna generacija ili digitalno doba?” govore Marina Panić, nastavnica srpskog jezika i književnosti, David Pavlović, influenser i Lazara Marinković, novinarka BBC na srpskom uz moderatorku Magdu Janjić, novinarku. Dok je u intervjuu na temu „Sve što je novo nije i nužno zlo!“, sagovornik Aleksandar Gligorijević, Nauči me.

Ove konferencije se uživo emituju na portalu Nova S, kao i na Fejsbuk stranicama – Propulsion i Ovako Stoje Stvari.

Ovo je još jedna aktivnost projekta „Influens akademija”, koju organizacija Propulsion sprovodi u saradnji sa kompanijom Fejsbuk (Meta).

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram