Ada Ciganlija Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

U 10.30 časova kupači mogu da uđu u Savsko jezero i da se rashlade, pod uslovom da poštuju pravila kupališta.

Temperatura vode na Adi Ciganliji je dostigla 22 stepena, što je međunarodni standard za bezbedno kupanje.

Maja Pavlović iz JP „Ada Ciganlija“ apeluje na kupače da poštuju pravila kupališta, na kojem dežura između 40 i 60 spasilaca.

„Između 40 i 60 spasilaca dežuraće na plažama na Savskom jezeru. U zavisnosti od broja kupača, temperature na obali, spoljašnje temperature, njihovi koordinatori koordiniraće sve spasioce koji će boraviti na jezeru. Ono što je bitno je da poštuju sva njihova uputstva i da ne preplivavaju Savsko jezero, kupaju se u zonama obeleženim za kupanje“, rekla je Pavlović za RTS.

Pre nego što je počela sezona kupanja, dva dečaka su se utopila u Savskom jezeru.

Pročitajte još:

„Nemili događaj obeležio je period pred početak sezone. Međutim, ono što konstantno apelujemo iz javnog preduzeća je da se poštuju pravila ponašanja na kupanju, da do tih situacija ne bi došlo“, navela je Pavlović.

Posetioce Ade Ciganlije savetuje da se u najtoplijem delu dana, ako mogu, sklone sa sunca, da ne ulaze u Savsko jezero pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci i da prate sva moguća uputstva koja daje spasilačka služba.

Na pitanje da li je nešto urađeno po pitanju trave u vodi, odgovara da se trava svakodnevno kosi u Savskom jezeru od 1. aprila.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar