Foto: XPUSJP / Backgrid UK / Profimedia

Ber Grils oduševljen Srbijom, Starom planinom i našom kuhinjom.

Poznati avanturista Ber Grils boravio je prošle godine u Srbiji kako bi snimao materijal za emisiju „U divljini sa Berom Grilsom“. Grils je bivši marinac koji se proslavio emisijama o preživljavanju, a jedna od njegovih stanica je bila i Stara planina.

„Prirodne lepote vaše zemlje su spektakularne. Obično kada biramo lokacije za snimanje odlučujemo se za one koje mogu da nam ponude raznolikost, a Srbija nudi pun paket – planine, reke, šume, bogatu prirodu i neverovatnu divljinu“, izjavio je on u januaru 2020. godine.

„Još kad bi Novak Đoković, koga mnogo cenim i čiji sam veliki obožavalac, pristao da mi bude gost u nekoj od narednih sezona, sasvim sigurno bismo došli da snimamo u Srbiji“, dodao je Grils. Inače, on je bivši marinac, otac tri sina i ponosni Britanac.

Inače, upravo epizoda u kojoj preživljava na Staroj planini u Srbiji ima najbolji početak i ništa manje uzbudljiv kraj.

Naime, Ravir Sing, poznata indijska filmska zvezda, na početku snimanja epizode na Staroj planini, imao je susret sa medvedom.

Nakon što je Sing stigao do provalije u pokušaju da pobegne, na nebu se ukazala najsavremenija letelica H-145M Helikopterske jedinice MUP-a Srbije, kojom je upravljao komandant Helikopterske jedinice Nenad Nedić, a iz koje je izašao Ber Grils koji ga je izvukao iz opasne situacije.

Kada su se našli u letelici, Grils i Sing su se zahvalili svojim spasiocima, koji su im poželeli dobrodošlicu.

„Budimo zahvalni srpskoj policiji što nas je spasla“, rekao je Grils.

Potom su Grils i Sing na Staroj planini tragali za Natalijinom ramondom, cvetom feniksom koji je srpski simbol Dana primirja u Prvom svetskom ratu, i golgote kroz koju su prošli naš narod i vojska. Kada su je pronašli Grils poziva Singa da krenu, rečima: „Požuri, srpska vojska nikada ne kasni.“ Svakako, pogledajte…

***

Bonus video: Stara planina dobija status geoparka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (5)