Koliko tampona žena troši mesečno? Odgovori muškaraca su hit

Lifestyle 06. dec. 202022:14
Podeli:
Foto: Annette Riedl / AFP / Profimedia

Godine 1983. Seli Rajd je postala prva Amerikanka u svemiru. Za njenu misiju od nedelju dana NASA je tad pripremila 100 tampona, a pre polaska su je pitali da li će joj to biti dovoljno. Činjenica je da su joj zalihe pripremali muškarci koji se ni dan danas ne razumeju najbolje u "ženske stvari".

Ni 37 godina kasnije od gafa koji je NASA napravila, muškarci uglavnom ne znaju koliko čega žena troši. Pitali smo naše čitaoce šta misle koliko tampona žena potroši za vreme jednog ciklusa.

Jedan čitalac je napisao „to nikog ne zanima, ni muško ni žensko“ i poručio nam da je tema glupa. Možda, ali odgovori su svakako hit, bar nama – ženama.

Jedna žena je čak napisala da ne zna ni ona, pa kako bi onda znali muškarci.

Oni koji su najbliži proceni NASA iz 1983. su naveli brojeve 50, 60 i 70 ali bilo je i pokušaja duhovitosti sa ciframa nula i milion.

*

*

 

 

Ne želite ni da zamislite jedan tampon tokom celog ciklusa, ali ima i onih koji misle da je taj jedan dovoljan za sve dane.

I sad da na trenutak zaboravimo magičan broj, koji i nije tako važan, koliko je iznenađujuće kako malo se zna. Ono što je još važnije je da je u Srbiji porez na tampone i uloške i dalje 20 odsto, cene higijenskih proizvoda za ciklus podrazumevaju da neke žene s niskim platama ne mogu da ih priušte. Škotska je inače u novembru postala prva zemlja na svetu u kojoj će ulošci i tamponi za žene koje imaju menstruaciju biti besplatni.

Pročitajte još:

Prošle godine jedan korisnik Fejbuka je razbeseno gomilu devojaka kad je napisao da žena godišnje maksimalno upotrebi 90 tampona i da mu nije jasno zašto kukamo.

„Odreknite se svog Starbaks frapućina i prestanite da kukate“, napisao je. Usledila je lavina komentara među kojima je jedan koji je ujedno i odgovor na naše pitanje iz ankete.

Tamponi se menjaju maksimalno na osam sati, znači tri tampona dnevno. Ženi dakle treba minimum 21 tampon po ciklusu. Kutija s 32 tampona u Srbiji košta 759 dinara.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram